El PSC, satisfet per la inversió de l'Estat a les platges de Tarragona per reparar els danys dels temporals

S'invertiran 1.400.000 euros per reparar els danys causats pels temporals de finals de gener al litoral tarragoní

Joan Ruiz en una imatge d'arxiu. | ACN

El diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, s'ha mostrat «molt satisfet» per la inversió que permetrà reparar els danys que els temporals que van tenir lloc a finals de gener d'aquest any 2017, entre el 16 i el 22 concretament, van causar al litoral de les comarques tarragonines. Segons ha destacat el diputat tarragoní, el grup socialista va demanar al Congrés partides pressupostàries específiques i urgents per reparar els importants danys que van patir les platges i els penya-segats, en forma d'erosió, així com els accessos al litoral en diversos punts de les comarques tarragonines.

«La nostra reivindicació, reiterada durant tots aquests mesos, ha tingut premi i hem pogut saber que el ministeri de medi ambient ha impulsat aquestes mesures de reparació que demanàvem per un import total d'1.400.000 euros pel que fa a la demarcació de Tarragona», ha explicat Ruiz. Segons la resposta oficial del Govern als requeriments del grup socialista, aquestes actuacions s'estan duent a terme a les platges i cales dels municipis de Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Altafulla, Cambrils, Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla. El cost total dels transvasaments i reposició de sorra ascendeix a 411.944 euros. D'altra banda, els costos per l'aportació de sorra de tipus sauló s'eleven a 512.798 euros. El cost de reposició de l'accessibilitat i la neteja de platges i cales és de 441.000 euros. Finalment, el cost de contractes i serveis per a assistència tècnica, de seguiment ambiental, seguretat i salut ascendeix a 34.257 euros.

Tot això, segons Joan Ruiz, és «una excel·lent notícia perquè demostra que quan els grups polítics estan units i fan les coses bé i es recullen les reivindicacions del territori i les porten a les comissions del Congrés, es poden assolir èxits positius per als ciutadans de les comarques tarragonines». «Aquest és el compromís dels socialistes, seguir treballant allà on toca, sense estridències i sense generar espectacles estèrils, però amb rigor i constància per aconseguir inversions concretes per al profit i benestar dels ciutadans i les nostres comarques», ha afegit el diputat tarragoní.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on