El Museu d'Art Modern de Tarragona apropa l'art als alumnes d'educació especial

Una proposta pedagògica aproxima els alumnes a les obres a través d'experiències que inclouen la percepció auditiva, olfactiva i tàctil

L'art pot crear un vincle entre l'entorn i les necessitats educatives. Això és el que ha proposat el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, que s'ha convertit aquest trimestre en un espai pròxim i accessible per als alumnes del Col·legi Públic d'Educació Especial Sant Rafael. Els alumnes de primària han participat aquest dilluns en els tallers pedagògics del museu, que aproxima als infants a les obres a través d'experiències que inclouen la percepció auditiva, olfactiva i tàctil, tot plegat des de projectes educatius que el col·legi porta a terme de manera transversal i que s'anomena El Bosc. 


Els alumnes han pogut confeccionar elements relacionats amb el museu utilitzant tècniques i textures diverses com el paper arrugat, retalls, pintures i pinzells, apropant-se a algunes obres pròpies del museu per poder comprendre millor l'art. Al ser dilluns el museu estava tancat i els alumnes han pogut gaudir d'una visita personalitzada, acompanyats de les tutores i educadores, així com pels responsables del taller pedagògic. 


Està previst realitzar altres cursos per alumnes de secundària adaptada a través del Programa de Transició a la Vida Adulta i el Programa de Transició a la Vida Laboral. Aquesta col·laboració transversal entre centres de la Diputació de Tarragona es realitza des de fa cinc anys, tot i que altres centres d'educació especial de la Diputació com el CPEE Alba i CPEE Sant Jordi de Reus i Tortosa també han fet algunes d'aquestes activitats, així com l'Escola La Muntanyeta de Tarragona.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on