Convergència vol acabar amb el «sostre de vidre» a l'Ajuntament de Tarragona

El grup municipal ha presentat una moció per la igualtat laboral entre homes i dones

CDC defensarà en el plenari d'aquest mes de març una moció en la qual reclama que totes les àrees del consistori tarragoní promoguin la igualtat de tracte i no discriminació i que es vetlli per la igualtat salarial i per l'eliminació de les limitacions amb què es troben les dones per ascendir professionalment.
 
«Malgrat els progressos fets fins al moment, la igualtat de dones i homes en la vida quotidiana encara no és una realitat. A la pràctica, dones i homes no gaudeixen dels mateixos drets, persisteixen les desigualtats», ha manifestat la consellera, Cristina Guzmán, que ha posat d'exemple l'anomenada bretxa salarial, salaris diferents per feines iguals en horaris i responsabilitats, o l'existència del sostre de vidre, expressió que es refereix a la barrera invisible que representa les limitacions amb què es troben les dones per ascendir en la seva carrera professional fins als càrrecs de més responsabilitat.
 
La moció també reclama el foment de  la presència de dones en els òrgans de participació i en els espais de presa de decisions i, d'altra banda, exigeix rebutjar qualsevol tipus de discriminació de gènere i potenciar les actuacions de prevenció i els serveis d'atenció necessaris per a les dones que pateixen violència masclista. «La violència masclista és una xacra social que cal eradicar, cal invertir tots els recursos i esforços necessaris per visualitzar la tolerància zero envers aquesta violència que cada any ens deixa dones assassinades i nens i nenes víctimes», ha afirmat Guzmán.
 
«Les administracions locals, com a esferes més pròximes a la ciutadania, representen els nivells d'intervenció més adequats per a combatre la persistència i la reproducció de les desigualtats i per a promoure una societat veritablement igualitària», ha conclòs la consellera.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on