Pablo Casado arrasa a les primàries del PP a les comarques de Tarragona

Ha obtingut un total de 146 vots

Pablo Casado s'ha imposat a les comarques de Tarragona.
Pablo Casado s'ha imposat a les comarques de Tarragona. | Cedida

Un total de 220 militants del Partit Popular a Tarragona han exercit aquest dijous, 5 de juliol, el seu dret a vot en les eleccions primàries de la formació, que serveixen per escollir els dos candidats que han d'arribar al congrés del partit, d'aquí a quinze dies, que triarà el nou president de la formació conservadora.

Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría són els dos candidats que han passat el tall a nivell estatal, deixant fora de qualsevol opció María Dolores de Cospedal, José Manuel García Margallo, José Ramón García Hernández i Elio Cabanes.

Pablo Casado arrasa a Tarragona

Els resultats han estat molt clars a les comarques tarragonines: dels 220 vots emesos, dos terços —el 66%—, han estat per a Pablo Casado, que n'ha obtingut 146. A molta distància, Soraya Sánez de Santamaría ha aconseguit 41 vots (19%) i María Dolores de Cospedal, un total de 15 (6,8%). 

Per darrere, José Ramón García Hernández ha obtingut 11 vots (5%) i José Manuel García Margallo, 4 (1,8%). Elio Cabanes no n'ha tingut cap, mentre que hi ha tres vots entre blancs i nuls.

A escala catalana, també Pablo Casado s'ha endut la victòria, mentre que María Dolores de Cospedal ha obtingut el segon lloc, per davant de Soraya Sáenz de Santamaría.

El candidat d'Alejandro Fernández

Pablo Casado era el candidat preferit —i a qui havia donat tot el suport públicament— d'Alejandro Fernández, l'exedil tarragoní, líder del partit a la demarcació i probable candidat a presidir el PP català quan s'activi el mecanisme per rellevar Xavier García-Albiol.

El bon resultat de Casado pot també ajudar a reforçar el lideratge de Fernández al partit a Catalunya. Dolors Montserrat, l'exministra de Sanitat, que podia ser la principal competidora de Fernández, havia donat suport a Cospedal —i, de fet, era la portaveu del seu equip de campanya. Per aquesta batalla, però, caldrà esperar que es resolgui la de Génova.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on