Calafell estalviarà 70.000 euros anuals extingint quatre lloguers

El govern reubica diverses regidories, mentre CDC i la CUP creuen que el nucli antic perd pes

L’Ajuntament de Calafell ha celebrat aquest dilluns el seu primer ple municipal al nou emplaçament de les Dependències Municipal de la Platja. Un ple en el qual s’ha aprovat el desistiment de quatre contractes de lloguer que tenia el consistori, una mesura que el govern de PSC, PP i UAM apunta que suposarà un estalvi anual de 70.000 euros per les arques municipals.

L’extinció d’aquests lloguers forma part de l’estratègia de reubicació de diferents regidories, ja que les d’Urbanisme i Medi Ambient es traslladaran a l’edifici de les Dependències Municipals de la Platja, el lloc que ara també acull els plens. Un altre dels lloguers que es desestima és el que serveis de local pel Jutjat de Pau, que es traslladarà al nucli de Segur.

El punt es va aprovar amb 13 vots a favor i l’abstenció de CDC i la CUP que, tot i valorar positivament l’estalvi que comporta la mesura, van mostrar els seus dubtes per la reubicació de les regidories. Els dos partits creuen que el nucli del Poble es pot veure perjudicat en perdre regidories com les de Medi Ambient o Cultura, així com el Jutjat de Pau o els plens, que ja no se celebren a l’Ajuntament.

«Aquests canvis buiden de contingut el nucli del Poble, un nucli que cal dinamitzar», va lamentar Rafel Solé, de CDC. En paraules similars es va expressar Ivan Montejo, de la CUP, que creu que el consistori és actualment «dinamitzador del nucli antic» i que aquests canvis faran que «hi hagi menys vida», en treure «els treballadors o les persones que hi van a fer tràmits» Des del govern, el socialista Miguel Ángel Perín va defensar que la ubicació de Benestar Social al Poble contribuirà a portar gent i que canvis com el del jutjat de pau eren necessaris per la manca d’espai actual.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on