Bel i Salvador (PDECat i ERC) no anticipen millores per Tarragona si prospera la moció

Els dos partits independentistes consideren seriosament votar a favor de Pedro Sánchez però se senten poc esperançats sobre els canvis que pugui tenir això per Catalunya
Els diputats al Congrés d'ERC i PDECat, Jordi Salvador i Ferran Bel
Els diputats al Congrés d'ERC i PDECat, Jordi Salvador i Ferran Bel | delCamp.cat

Demà començarà el debat de moció de censura proposat pel PSOE al Congrés dels Disputats. Serà una jornada llarga i de moment encara hi ha incertesa sobre si aquesta prosperarà o no. Sembla que Podemos donaria suport als socialistes. Les grans incògnites són els partits catalans i el PNB. Si finalment prospera, suposarà cap canvi per Catalunya i en concret Tarragona? Preguntem als diputats del PDECat i ERC com ho veuen.

 

Aquesta tarda, 30 de maig, el PDECat té executiva i serà allí, segons explica Jordi Bel, diputat per Tarragona al Congrés, on es marcaran les pautes a seguir per la votació de la moció. Així i tot, assegura que la decisió vindrà determinada pel discurs de Pedro Sánchez. «Estem amb expectativa per veure si realment el PSOE ho fa per guanyar i governar o només per postureig», afirma.

 

Això si, assegura que si el vot depèn d'ells, no farien perdre la votació. «Si depèn del nostre vot, no quedarà per nosaltres», diu. Confirma que ja s'ha donat algun contacte per part del PSOE al seu partit però que no s'ha negociat res. No té clar quin canvi podria suposar per Catalunya i Tarragona en concret, però assegura, «a pitjor no podem anar».

En la mateixa línia es pronuncia Jordi Salvador, diputat d'ERC al Congrés. «Entenem que no solucionarà res del conflicte nacional però podria ser millor per interessos immediats de la gent», ha dit. I assegura que les polítiques PSOE i Podemos, poden ser més interessants que les d'ara, amb un govern amb el suport de Ciutadans, un partit que titlla de «catalanofòbic». Així i tot diu que no es mostren gens optimistes, ni sap quins beneficis podria tenir això per Tarragona. 

 

«El dilema és si anar cap a un govern socialista amb Podemos o quedar-nos amb això, així i tot no creiem que la situació canviï substancialment, però preferim suavitzar el moment», ha expressat. Sobre el sentit del seu vot, tot i que diu que no està del tot decidit, sembla que seria a favor d'aquesta moció i de la investidura de Pedro Sánchez.

 

El PSC Tarragona pressiona per la moció

El diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, ha dit en un comunicat que «els interessos de Tarragona també es decideixen a la moció de censura a Rajoy que comença demà». D'aquesta manera Ruiz ha emplaçat a la resta de diputat a votar «a favor del canvi i evitar la continuïtat de Rajoy».

 

«Estem davant d'una oportunitat d'or també per les comarques tarragonines perquè podem tenir un Govern que torni a creure en Tarragona i les seves possibilitats, però no amb paraules que després s'emporta el vent sinó amb inversions concretes consignades als pressupostos generals de l'Estat», ha manifestat.