Alejandro Fernández, optimista davant la possible victòria de Casado al Congrés del PP

El líder del PP a Tarragona està satisfet amb la victòria de Casado a Catalunya

El diputat i líder del PP a Tarragona, Alejandro Ferndández, en una imatge d'arxiu.
El diputat i líder del PP a Tarragona, Alejandro Ferndández, en una imatge d'arxiu. | delCamp.cat

Soraya Sáenz de Sanatamaría s’ha erigit com a guanyadora de la primera volta de les eleccions primàries del Partit Popular, deixant Pablo Casado en segon lloc. Ara bé, es tracta d’una victòria agredolça, ja que els comicis han deixat uns resultats molt ajustats entre les dues primeres candidatures. Els vots que separen Sáenz de Santamaría i Casado només són 1.546, i el veredicte final s’hauran de disputar en el Congrés que la formació popular celebrarà els pròxims 20 i 21 de juliol.

A Catalunya els resultats no han estat representatius respecte la resta de l’Estat. Pablo Casado s’ha endut la primera posició en aquesta primera volta, amb 736 vots, gairebé el doble que María Dolores de Cospedal, que n’ha obtingut 371, i Sáenz de Santamaría se n’ha endut 296 i ha quedat en tercer lloc. 

Alejandro Fernández, content amb els resultats a Catalunya i Tarragona

A la demarcació de Tarragona, el clar guanyador Ha tornat a ser Pablo Casado, on ha obtingut 220 vots, el 66% del total, i a qui el líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, havia donat clarament el seu suport. Després de saber-se la victòria de Casado a nivell tarragoní i a nivell català, Fernández s’ha mostrat «molt satisfet» per part dels que «creiem en aquest projecte». «Hem guanyat en tres de les quatre demarcacions catalanes, i a Tarragona, a més, amb un percentatge de vots brutal», ha afirmat Fernández a delCamp.cat. El president del PP a Tarragona es mostra content amb els resultats obtinguts a Catalunya, que demostren que «el projecte ha rebut un ampli suport a nivell català».

Respecte els resultats generals, amb Soraya Sáenz de Santamaría al capdavant, ha declarat que ara és el moment en què «els dos primers s’hauran de disputar la presidència del Partit Popular». Davant la possibilitat d’una unió de les dues primeres candidatures, Alejandro Fernández creu que tant les opcions d’anar amb dues candidatures per separat o bé unir-se i anar de la mà «són legítimes». En tot cas, però, declara que «siguin els afiliats en segona volta els que decideixin» qui ha de presidir el Partit Popular.

Pablo Casado, segon en la primera volta de les primàries, podria guanyar gràcies al suport de Cospedal.
Pablo Casado, segon en la primera volta de les primàries, podria guanyar gràcies al suport de Cospedal. | delCamp.cat

 

Creu que Casado obtindrà la victòria

En el cas que tot segueixi com està previst i les candidatures de Casado i Sáenz de Santamaría vagi per separat, Alejandro Fernández s’ha mostrat optimista i creu que en el Congrés Nacional del PP dels dies 20 i 21 de juliol, Casado hi anirà reforçat i acabarà obtenint la victòria «gràcies al suport des de Galícia i de María Dolores de Cospedal». El líder del PP tarragoní opina, clarament, que «Pablo Casado tindrà més suport» que Soraya Sáenz de Santamaría. 

Fernández no avança si vol ser el successor d'Albiol

La victòria de Pablo Casado a Catalunya podria predir un futur escenari d'un Congrés del PP català. Alejandro Fernández, però, no vol mullar-se sobre si presentaria la seva candidatura per rellevar Xavier García Albiol a la presidència del PP a Catalunya. Ara bé, el seu clar suport a Casado, guanyador a Catalunya, podria reforçar-lo com a  possible líder del PP català. D'altra banda, Dolors Montserrat, l'exministra de Sanitat, la qual ha sigut la portaveu de María Dolores de Cospedal durant la campanya per les primàries, podria esdevenir la seva principal rival davant la carrera per presidir el Partit Popular a Catalunya,

Actualment, Fernández forma part de l'equip d'Albiol al Parlament de Catalunya, i afirma que «s'ha de tenir respecte per les persones amb qui es treballa». Pel que fa a presentar-se per la presència popular catalana, afirma que «ja en parlarem» en el moment en què es convoqui el Congrés, però li agrada afirmar que decisions com aquesta «l'han de decidir els afiliats», ja que «escollir 'a dit', com es feia abans, ja no és viable». Fernández realça el pes dels afiliats al Partit Popular, que són els que han «de decidir en qualsevol decisió». 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on