May you live in interesting times

"L'esquerra espanyola i catalana no té idea de què fer amb l'economia de la mateixa manera que no té idea de què fer amb la immigració i la greu crisi social que s'apropa"

Malauradament ha arribat el moment en que treballar amb la hipòtesi més probable vol dir treballar amb la hipòtesi de la caiguda imminent, d'avui a d'aquí a finals d'any, del dòlar. Al pànic generat s'hi afegirà, s'està creant, la conseqüent crisi social als Estats Units. La suspensió de pagaments del govern nord-americà a mitjans del 2009 també és previsible. Fins i tot hi ha qui parla d'un cop d'estat soterrat per part de les forces armades al qual la gent afegeix la possibilitat de veure els Estats Units en un sistema feixista de facto.

M'agradaria afegir però que soc de la opinió que això només serà la revelació de la situació ja actual. Que els Estats Units no son ja una societat oberta.

Com afectarà això a casa nostra? Crec que les conseqüències per a l'estat espanyol poden ser tant grans que la majoria de la població ni tant sols se les pot imaginar. Analitzem les dades.

El dèficit comercial de l'estat espanyol és del 10%. El més gran del món. El deute de l'estat espanyol és el segon més gran del món després dels Estats Units. El sector a on s'havia acumulat la malinversió de l'expansió del crèdit és el que tirava del carro i el que deixa ara més gent al carrer. Un 11,33% d'atur a Espanya i un 8,95% a Catalunya.

Afegit a tot això a una govern portat per demagogs, mentiders i incompetents. L'esquerra espanyola i catalana no té idea de què fer amb l'economia de la mateixa manera que no té idea de què fer amb la immigració i la greu crisi social que s'apropa. L'estat espanyol pot trobar-se en una crisi d'estat sense sortida.

Òbviament, la salut de l'estat espanyol no em preocupa gaire. I menys em preocuparia si no fos perquè l'escanyament al poble català s'accentuarà. No sé si el poble de Catalunya s'animarà a fer un pensament o continuarà amb el mesellisme que ha mostrat fins avui. El que està clar és que cada dia esdevindrà més conscient del què representa no ser un poble sobirà. De les conseqüències reals.