Tornen alguns ruixats de tarda aquest dimecres

El sol dominarà al matí arreu però els núvols creixeran a la tard a molts punts interiors i del nord-est

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Xavi Segura

El maig segueix deixant cada dia un raig. Després d’un dimarts pràcticament sense precipitacions, aquest dimecres tornaran a reaparèixer alguns xàfecs de tarda a punts del nord. Tot plegat amb un ambient assolellat al matí arreu i més variable a la tarda al nord-est, interior i punts del prelitoral pel creixement de nuvolades.

Pel que fa a les temperatures, continuaran amb l’ascens progressiu amb valors més típics per l’època i un ambient agradable a migdia. De cara al vespre, podrien formar-se alguns núvols baixos entre el sud de la Costa Brava i el nord de la Daurada.

El mestral tornarà a bufar amb alguna ratxa moderada a primera hora a les Terres de l’Ebre i al sud del Camp de Tarragona, però desapareixerà a mig matí. En canvi, la tramuntana bufarà durant tot el dia a l’extrem nord de l’Alt Empordà.

Els ruixats de tarda cauran bàsicament al nord

Si bé els xàfecs de tarda reapareixeran aquest dimecres en alguns punts, en general seran febles o localment podran caure amb una certa intensitat i acompanyats d’alguna tempesta aïllada.

Bàsicament s’esperen a zones del Pirineu, Prepirineu, Serra Transversal i meitat nord de la Catalunya Central. No obstant, no es descarta que algun ruixat feble arribi fins al prelitoral o inclús el litoral del nord de Barcelona i Girona. En tot cas, fenòmens aïllats i sense més conseqüències.

D’altra banda, les precipitacions podran caure en qualsevol moment del dia a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu d’uns 2.400 metres.

Continua la lenta pujada de les temperatures

Pel que fa als termòmetres, seguiran el seu procés de pujada lenta però constant amb valors més típics per l’època. A primera hora ja no farà tan fred com les últimes jornades, i a migdia la majoria de màximes es mouran entre els 21º i els 26º amb un ambient molt agradable o inclús càlid. A Ponent i a les Terres de l’Ebre, les temperatures s’enfilaran més.

Pròxims dies

De cara a la resta de la setmana, sembla que els ruixats de tarda volen anar a més i es faran freqüents a gran part de l’interior, sobretot de la meitat nord, així com del Pirineu. Les temperatures no experimentaran grans canvis.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on