Temps més mogut per la revetlla de Sant Pere a les comarques de Tarragona

Els ruixats podran aparèixer a qualsevol punt entre dimecres a la nit i divendres al matí, localment acompanyats de tempesta

Vigilia Sant Pere Reus

La revetlla de Sant Pere és la gran festa major de l'any a Reus | Laia Solanellas

Després de força dies de calma meteorològica en els que el sol i la calor de ple estiu han estat els protagonistes, sembla que, a diferència de Sant Joan, la revetlla de Sant Pere, que és la nit del 28 al 29 de juny, pot estar marcada per un temps més mogut a les comarques de Tarragona. No obstant, la calor anirà a més. 

L’aproximació d’una bossa d’aire més fred en alçada provinent de l’Atlàntic farà que la inestabilitat vagi a més els propers dies, coincidint amb les festes majors a molts pobles i ciutats com ara Reus, Cambrils, Calafell o el barri pescador del Serrallo de Tarragona.

No estem parlant ni molt menys de cap temporal de pluges ni d’un gran canvi de temps, però sí que pot arribar a fer la guitza en alguns actes. Pot ploure sobretot a punts de l’interior i prelitoral, i de forma molt més feble i esporàdica al litoral.  Val a dir, però, que els mapes encara poden canviar, raó per la qual haurem de seguir amb atenció l’evolució de la situació.

On i quan pot ploure?

Els ruixats i les tempestes poden aparèixer a moltes comarques aquest dijous
Els ruixats i les tempestes poden aparèixer a moltes comarques aquest dijous | Jordi Rodoreda

 

Segons els mapes d’avui, tot indica que dimecres a la tarda ja cauran alguns ruixats i tempestes al Pirineu, Prpeirineu, zona dels Ports i punts del Delta de l’Ebre, alhora que la nuvolositat anirà en augment arreu al vespre. De cara a la nit i matinada, les precipitacions, ja de forma més feble, poden arribar a la resta de comarques de Tarragona, incloent el litoral. En general, però, seran poc importants.

Els ruixats també poden seguir apareixent en qualsevol punt de l’interior al llarg de la nit, de forma irregular i, en conjunt, feble. Amb el pas de les hores, també poden arribar al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. Els núvols seran molt freqüents fins la matinada de divendres.

Mapa de previsió per aquest dijous
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

 

Al matí de dijous tindrem una treva de les precipitacions a la majoria de comarques, però a partir de migdia i sobretot a la tarda els ruixats i les tempestes agafaran molta embranzida i cauran al Pirineu i Prepirineu, així com a gran part de l’interior i molts punts del prelitoral. 

Localment, els xàfecs poden caure amb força i deixar quantitats destacables en tan sols 30 minuts, i no es descarta alguna calamarsada. Les precipitacions també poden arribar a punts del litoral, tot i que de forma més dèbil. Pot ploure a qualsevol punt ben bé fins la nit i matinada de divendres, quan tot plegat anirà clarament a la baixa i tornarà el sol.

La calor anirà a més i a partir de divendres torna el sol

El sol i la calor tornaran a ser els protagonistes a partir de divendres
El sol i la calor tornaran a ser els protagonistes a partir de divendres | Arxiu

 

A partir de divendres, tot plegat quedarà enrere i tornarà l’estabilitat meteorològica. Tan sols quedaran restes d’alguns ruixats febles de matinada i a primera hora del mati, i a la tarda es pot repetir algun xàfec al Pirineu poc important.

El cap de setmana estarà marcat, de nou, per dies radiants amb sol arreu i calor intensa, ja que les temperatures, malgrat aquest canvi de temps, tendiran a pujar amb una forta sensació de xafogor a la costa. Dissabte i diumenge, gran part del país es situarà pel damunt dels 30º i es tornaran a superar els 35º a Ponent i a la vall de l’Ebre. 

Festa a molts municipis per la revetlla de Sant Pere

sdasd
 

Sens dubte, la revetlla de Sant Pere és l’epicentre o l’inici de les festes majors a molts pobles i ciutats de Catalunya. Per tant, és des de fa molts anys una de les dates més marcades a l’agenda cultural de l’estiu al nostre país pel que fa a les festes populars.

Si ens movem pel territori aquests dies, trobarem grans festes a municipis com ara Reus, Cambrils, Calafell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Rubí, el barri del Serrallo de Tarragona, Sant Pere de Ribes, Vic, Canet de Mar, La Pobla de Claramunt, Begur o El Masnou, entre moltes altres poblacions.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on