Protecció Civil demana extremar les precaucions per l'elevat risc d'incendi d'aquest divendres

El risc d'incendi forestal s'ha incrementat a causa de les altes temperatures i el vent

Protecció Civil demana als ciutadans la màxima precaució i evitar qualsevol situació de risc. | Cedida

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, a causa de l'elevat risc d'incendi forestal d'aquest divendres. La prealerta del pla s'ha emès a disset comarques de les demarcacions de l'Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Catalunya Central, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre.

Segons informa la Generalitat, la situació de risc, que s'ha incrementat  amb la pujada de temperatures i el vent previstos per aquest divendres, és especialment alta a l'interior de Catalunya. El Departament d'Interior de la Generalitat demana precaució a la ciutadania, que s'eviti qualsevol situació de risc i que s'alerti al telèfon d'emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. A més, des de Protecció Civil es recorda que cal extremar les precaucions en les activitats al voltant de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi, com llençar burilles des d'un vehicle encara que semblin apagades, o deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop. Per conèixer tot el que podeu fer per intentar evitar incendis, podeu consultar tots els consells que ofereix la Generalitat al seu web.

 
 

 

Disset comarques catalanes es troben en alt risc d'incendi forestal. | Cedida

 

La Generalitat ha concretat que les comarques amb més risc d'incendi forestal són Alt Urgell, a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran; Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, de la demarcació de Barcelona; Anoia, Bages, Moianès, Osona i Solsonès, de la demarcació de la Catalunya Central; Noguera, Segarra i Urgell, de la demarcació de Lleida; Alt Camp, Baix Penedès i Conca de Barberà, a la demarcació de Tarragona; i Ribera d'Ebre i Terra Alta, de la demarcació de Terres de l'Ebre. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on