Protecció Civil activa l'Alerta del pla NEUCAT per incidències viàries a causa de la neu

Vies important com la C-16 i la C-25 s'han vist afectades per les nevades d'aquest diumenge

Obligatori l'ús de cadenes en diverses vies catalanes
Obligatori l'ús de cadenes en diverses vies catalanes | Emergències Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge, 4 de febrer, l'Alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya, NEUCAT, per les diverses incidències viàries que s'ha registrat durant tota la tarda, sobretot en vies importants com són la C-16 i la C-25. I és que el telèfon d'emergències 112 ha rebut 103 trucades per incidències relacionades amb les nevades fins a les 18.00 hores. 

Així doncs, el Servei Català de Trànsit demana precaució als conductors que tinguin previst sortir a la carretera i als que tornen de vies provinents del Pirineu i Prepirineu. Tanmateix avisen que és obligatori l'ús de cadenes a la C-16 sentit Nord —el Túnel del Cadí ha activat el Pla Autoprotecció en Pre-Emergència— i a la C-25 en sentit Girona —a Espinelves—. 

Mobilitat afectada per la neu

Durant tot el dia s'han registrat incidències viàries a causa de la neu en carreteres del Montseny i d'accés als Rasos de Peguera, provocant que alguns vehicles s'hagin trobat amb dificultats per circular a causa de la neu i per no disposar de cadenes. 

Tanmateix, Protecció Civil avisa que la mobilitat viària per la resta de la tarda vespre pot ser complicada perquè és obligatori circular amb cadenes a moltes vies. Així doncs, es demana no desplaçar-se a les vies afectades per la neu sense tenir el vehicle convenientment preparat amb cadenes, el dipòsit ple, manta, aigua i el telèfon mòbil amb la bateria carregada.

Les nevades es podrien allargar fins demà

Les màquines llevaneus estan treballant per netejar les vies però continua nevant amb intensitat. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'episodi de nevades s'allargui fins demà dilluns i informa que avui es podran acumular uns 10 cm a 900 metres, i demà 20 cm per sobre els 1.100 metres. A les cotes més elevades, les acumulacions seran importants: 50 cm de neu nova per sobre dels 1.400 metres.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on