Alerta per un temporal de pluja aquest diumenge a tot Tarragona

Les precipitacions, que començaran de matinada, cauran sobretot al litoral i prelitoral i poden ser abundants

Les previsions sembla que es van confirmant i aquest diumenge tindrem un temporal de pluges fruit d’una baixa arribada del sud que escombrarà tot el país impulsant vents de llevant que deixaran precipitacions a gran part del territori.

Les més importants cauran al litoral i prelitoral però especialment a les comarques de Tarragona. La pertorbació vindrà del País Valencià on de matinada s’esperen aiguats.

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Xavi Segura

Entre la matinada i primera hora del matí, les precipitacions arribaran per les Terres de l’Ebre i s’escamparan fins el camp de Tarragona amb alguna tempesta localment intensa. A partir de llavors, arribaran també a les comarques de Barcelona i, cap al migdia i primera hora de la tarda, a les de Girona. 

En general, a prop de la costa és on s’espera més aigua. Les precipitacions també arribaran a l’interior però amb menys intensitat. La zona del nord de Lleida és on més al marge quedaran d’aquesta situació. No obstant, també hi podrà ploure.

Avisos per fortes pluges

Les pluges poden ser intenses a prop de la costa
Les pluges poden ser intenses a prop de la costa | Arxiu

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per intenses pluges pràcticament a tot el país excepte a les comarques del nord de Lleida. Destaquen especialment la majoria de comarques de Tarragona, on hi ha avís taronja per forts patacs d’aigua.

De fet, puntualment es poden assolir o superar els 50 litres per metre quadrat en alguns punts i les precipitacions vindran acompanyades localment de tempesta. Compte, doncs, si hem d’agafar el cotxe o si estem a prop de rius i rieres que poden créixer de sobte.

Al matí, encara hi haurà alguna clariana al nord del país que desapareixerà ràpidament, mentre que a partir de la tarda i vespre, el cel també es començarà a obrir per l’extrem sud i per Ponent, ja que la baixa començarà a enretirar-se clarament cap al nord.

Mapa d'avisos per pluja per aquest diumenge
Mapa d'avisos per pluja per aquest diumenge | Meteocat

 

Temperatures clarament a la baixa

Atenció a les temperatures ja que les precipitacions vindran acompanyades d’un ambient menys càlid. En general, les màximes es mouran tan sols entre els 16º i els 21º, mentre que a Ponent i zones menys afectades pels ruixats es podran fregar els 25º. 

De fet, la temperatura mínima es pot donar al final del dia en alguns punts. Atenció doncs a aquesta complicada situació meteorològica que anirem seguint pràcticament minut a minut per veure si s’acaben complint els pronòstics i hi ha una regada a gran part del país. Dilluns tot plegat ja serà història. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on