Pic de calor aquest dijous i divendres amb temperatures tòrrides a punts de Tarragona i Lleida

Els termòmetres s’enfilaran entre els 35º i els 38º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre però la calorada també es notarà a la resta de comarques

La calor serà extrema en alguns punts entre dijous i divendres
La calor serà extrema en alguns punts entre dijous i divendres | Arxiu

L’arribada oficial de l’estiu aquest dijous serà per la porta gran. La raó és que coincidirà de ple amb el pic de calor després de diversos dies consecutius de temperatures que han anat pujant de forma constant. Ens encarem als dies més càlids del que portem d’any. 

La calorada serà sens molt destacable a molts punts de l’interior de les comarques de Tarragona i de la meitat sud de les de Lleida, on entre dijous i divendres s’assoliran màximes d’entre 35º i 38º amb un ambient tòrrid digne dels dies més durs de ple estiu. 

Com sol passar, les zones més afectades per aquesta calorada seran les de Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat avisos per temperatures extremes a gran part de Lleida i zones interior de Tarragona. 

Mapa d'avisos per temperatures extremes a Catalunya aquest dijous
Mapa d'avisos per temperatures extremes a Catalunya aquest dijous | Aemet

 

Calor de ple estiu a tot arreu

Tot i que les comarques més afectades per la calorada seran les de Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre, les temperatures també tocaran sostre a tot Tarragona i Lleida. A la resta del país, els termòmetres arribaran al seu màxim dijous, mantenint-se o reculant una mica de cara a divendres.

En general, a prop del litoral es podran assolir o superar els 30º amb sensació de xafogor. A Tarragona ciutat mateix, s’espera una màxima de 31º divendres, mentre que a Reus es podrien fregar els 35º, igual que a Valls. A Lleida ciutat s’enfilaran fins els 37º o 38º divendres, igual que a Balaguer.

Pel que fa a la resta de l’interior i del prelitoral, s’assoliran xifres molt càlides, amb màximes d’entre 30º i 35º. Les nits també començaran a ser de mal dormir a molts trams de la costa.

El sol i la calor seran dignes dels dies més tòrrids de l'estiu
El sol i la calor seran dignes dels dies més tòrrids de l'estiu | Arxiu

 

Quan afluixarà la calor?

A partir del dissabte, la calor començarà a afluixar una mica. No obstant, vindrem de tant amunt que la sensació continuarà sent de ple estiu, amb màximes encara pel damunt dels 30º a l’interior i al voltant dels 35º a Ponent. 

Aquesta baixada tindrà continuïtat diumenge i dilluns, amb sol en general i tan sols alguns ruixats de tarda al Pirineu. Tot i que no està molt clar què passarà la setmana que ve, sembla que la calor podria tornar a incrementar-se amb el pas dels dies. Definitivament, hem entrat de ple en la rutina de l’estiu més feixuc i mandrós.  


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on