La neu podria enfarinar les muntanyes tarragonines aquest cap de setmana

Entre la nit i matinada de divendres a dissabte la cota de neu podria baixar fins als 1.000 metres i enfarinar les cotes més altes de les muntanyes de Prades

La neu podria deixar-se veure a cotes al voltant dels 900 metres | cedida

Un important canvi de temps arriba aquest cap de setmana al Camp de Tarragona. El pas de diferents fronts entre divendres i diumenge farien canviar radicalment el temps amb una important baixada de les temperatures i fins i tot la possibilitat de neu a Prades. 

ACTUALITZACIÓ | 2 de març a les 12:30

Divendres començarem a notar el canvi de temps amb l'arribada de més núvols durant el matí i migdia a les comarques de Tarragona però encara sense precipitacions. El gruix del canvi de temps s'espera durant la nit de divendres i la matinada de dissabte. Durant la nit de divendres un front de pluja entraria des de l'Aragó creant el Camp de Tarragona aproximadament entre les 21.00 i les 00.00 hores del divendres. De forma puntual aquest front de pluja podria arribar acompanyat d'alguna tempesta, en general s'espera que la pluja pugui deixar entre 5 i 15 mm. Pel que fa a la possibilitat de veure neu a les muntanyes tarragonines, la cota de neu inicial de 1.500 metres hauria de baixar durant la nit de divendres fins als 1.200 o 1.000 metres. És possible que acabi nevant de forma anecdòtica a les parts més altes de les muntanyes de Prades.

Entre dissabte i diumenge el temps no acabaria de fer net del tot. Durant la matinada de dissabte esperem l'entrada del vent de Ponent amb ratxes entre moderades i fortes, localment podrien superar-se els 80 km/h. Durant el matí ràpidament el vent perdria força i en conjunt durant el matí de dissabte no s'esperen precipitacions a les comarques de Tarragona. Encara està poc clar el temps durant la tarda de dissabte però podrien arribar nous ruixats des de l'Aragó i creuar el nostre territori, en conjunt febles i irregulars. La cota de neu seguiria al voltant dels 1.000 o 1.200 metres. Diumenge s'espera una millora de la situació i una remuntada clara de les temperatures.

ACTUALITZACIÓ | 1 de març a les 14:00

L'hivern podria arribar de nou aquest cap de setmana amb la possibilitat de veure nevar a les cotes més altes de Prades. Divendres començarem a notar aquest canvi de temps amb un dia molt més ennuvolat i la possibilitat d'alguns ruixats durant la tarda. Divendres encara no notarem de forma clara la baixada de les temperatures, un cop aquest primer front ens hagi creuat el vent del nord faria baixar ràpidament la temperatura entre la matinada de divendres i el matí de dissabte. La situació podria complicar-se molt més dissabte amb l'arribada d'un segon front, aquest més actiu. Durant el matí de dissabte no esperem pluja que arribaria durant el migdia i la tarda. Atenció amb la cota de neu que podria situar-se entre els 900 o 1.000 metres dissabte al migdia, per tant existeix la possibilitat de veure nevar a les cotes més altes de les muntanyes de Prades.

Aquest canvi duraria poc, diumenge i especialment dilluns sembla que l'anticicló voldria guanyar terreny i de nou el temps tranquil tornaria a dominar a les nostres comarques. Caldrà estar pendents de les últimes actualitzacions dels mapes i de les previsions els pròxims dies per acabar de confirmar aquests canvis però ja podem assegurar un cap de setmana amb ambient molt més fred a tot el Camp de Tarragona.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on