Tarragona, en alerta pel temporal de pluja i vent

L'hivern es resisteix a marxar, i ens té preparats uns dies marcats per la inestabilitat i les precipitacions

Les precipitacions arribaran a tot el país a partir d'aquesta tarda
Les precipitacions arribaran a tot el país a partir d'aquesta tarda | Meteo.cat

Si teniu la sort de gaudir en aquests moments de sol i una temperatura agradable, no us confieu. A partir del migdia d'aquest dimarts ens arriba un canvi radical de temps, amb avisos per pluja, vent i nevades a gairebé tot Catalunya. La primera tongada de precipitacions, més generosa i abundant, arribarà a tot el país entre avui a la tarda i dimecres de matinada, tot i que afectarà especialment el nord del país, on poden caure més 100 litres per metre quadrat, i acumular-se fins a 50 centímetres de neu nova. 

Aquest dimarts, les precipitacions començaran a estendre's d'oest a est fins a afectar tot Catalunya a la nit. Seran precipitacions d'intensitat feble i moderada, amb possibilitat fins i tot d'alguna tempesta al litoral i prelitoral sud i central. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.300 metres, tot i que és per sobre dels 2.000 metres on s'espera que s'acumulin 20 centímetres de neu nova. 

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya té activats avisos moderats per pluja intensa a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona, així com a l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat. Ara bé, les acumulacions més importants es produiran al Pirineu i Prepirineu, on a més bufarà el vent amb certa intensitat, i a la cara nord nevarà. En aquest sentit, el Meteocat té activats avisos grocs per vent i nevades a tota aquesta zona, i també pel mal estat de la mar a la Costa Brava. 

Un dimecres complicat

Els avisos més importants, però, són per demà dimecres, quan s'esperen pluges abundants, sovint acompanyades de tempesta, vent, mal estat de la mar i nevades importants al Pirineu. Les precipitacions cauran de forma extensa a gairebé qualsevol punt del país, amb especial intensitat a les comarques de Barcelona i Girona, i les temperatures baixaran. 

Dimecres al matí les precipitacions més abundants se centraran a les comarques de Girona i Barcelona
Dimecres al matí les precipitacions més abundants se centraran a les comarques de Girona i Barcelona | Meteo.cat

 

En aquest sentit, el Meteocat té activats avisos de color taronja per al Vallès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Barcelonès, l'Empordà, la Selva la Garrotxa i el Gironès, i avisos de color groc per a la resta de comarques de la meitat est del país, i el Camp de Tarragona. A la cara nord del Pirineu, es mantenen activats els avisos per neu i vent.

Empitjoraran, això sí, els avisos per mala mar, que s'estendran a tota la costa catalana. El Meteocat ha activat avisos per perill alt a la Costa Brava, la Costa Central i part de la Costa daurada, mentre que a la resta té activats avisos de color groc. 

Millora a partir de Dimecres a la tarda

Una situació complicada, que els meteoròlegs preveuen que es mantingui al llarg de tot el dimecres a la major part del país. Segons vagin passant les hores, però, les precipitacions acabaran perdent força, i s'espera que les quantitats que es puguin acumular ja no siguin tan importants. Això sí, es manté el risc de tempestes, i poden caure ruixats importants sobretot el vessant sud del Pirineu, on en tot aquest episodi es preveu que s'acumulin més de 100 litres per metre quadrat. 

El Meteocat mantindrà, doncs, els avisos de color groc per vent i neu en tota aquesta zona, i també a les Terres de l'Ebre i el Baix Camp. Al Massís del Port, a més, no es descarta que la cota de neu pugui baixar en algun moment cap als 1.000 metres. Els pròxims dies, la situació anirà recuperant la normalitat, tot i que no acabarà de fer net del tot, al llarg del dijous, però sembla que el divendres arribaran noves precipitacions. 

Dimecres a la tarda, encara quedaran algunes precipitacions, i es mantindran els avisos al sud i a la cara nord del Pirineu
Dimecres a la tarda, encara quedaran algunes precipitacions, i es mantindran els avisos al sud i a la cara nord del Pirineu | meteo.cat

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on