Es confirma l'arribada d'un gran temporal de pluja al Camp de Tarragona

Els aiguats més forts serien entre el migdia i la tarda del dimecres 12

Imatge del radar a les 13.20 hores. | Meteocat

 

ACTUALITZACIÓ |  Dimecres d'octubre 13.27 hores

 

Les previsions es confirmen i es preveuen pluges generalitzades en les pròximes hores. De moment les precipitacions no són molt intenses, però en poques hores s'esperen ruixats localment forts i fins divendres a primera hora del matí no deixarà de ploure.

 

ACTUALITZACIÓ |  Dimarts 11 d'octubre 21.00 hores

Totes les previsions i mapes confirmen l'arribada d'una gran borrasca al Camp que podria deixar aiguats forts i puntualment molt forts. A la intensitat forta de dimecres caldria afegir-hi que hi haurà també moltes hores de precipitació seguida, almenys fins dijous a la tarda, i les acumulacions de pluja podrien rondar els 80 litres i superar-los en les zones habitualment més plujoses: la Mussara, coll d'Alforja, muntanyes de Prades, Montmell i la part nord de l'Alt Camp.

Dimecres al matí ja ens aixecarem amb el cel molt ennuvolat arreu i amb les primeres precipitacions que al llarg del matí aniran guanyant intensitat. És a partir del migdia quan la possibilitat d'aiguats, o fins i tot de pluges torrencials, és més acusada. Fins al final de la tarda es mantindrà aquesta possibilitat. A partir d'aleshores seguirà plovent de forma gairebé continuada però amb intensitats més moderades. Una pluja d'anar fent que però anirà acumulant litres que falta que fan. Dimecres serà un dia força fred, amb temperatures que no passaran dels 17 graus i mínimes de 13. De cara a dijous pujaran entre 2 i 3 graus. 

El vent decidirà la intensitat del temporal i farà les delícies dels surfistes

El vent bufarà entre moderat i fort de component marítim i caldrà estar molt pendents de si bufarà de llevant (E) o de Xaloc (SE). Per la disposició orogràfica del Camp de Tarragona aquest canvi de quadrant pot deixar pluges només fortes o torrencials. El vent de llevant deixaria pluges fortes però el de xaloc torrencials, el Camp de Tarragona mira lleugeramnet cap al sud, sud-est i el xaloc al xocar amb la serralada prelitoral carregat d'humitat alimenta els núvols i les pluges molt intenses.  

Avisos activats

A causa d'aquesta previsió meteorològica, Protecció Civil ha activat en prealerta el pla Inuncat, i tant el Meteocat com l'AEMET tenen avisos activats a totes les comarques del Camp de Tarragona per intensitat i acumulació de pluja. En aquest enllaç podeu consultar els consells de Pretecció Civil més rellevants per a les fortes pluges.

Imatge del mapa amb la predicció meteorològica per a dimecres 12. | AEMET.

 

Imatge del mapa amb la predicció meteorològica per a dimecres 12. | Meteocat.

 

ACTUALITZACIÓ |  Dilluns 10 d'octubre 22.00 hores

Arriba el primer temporal seriós de la tardor amb possibilitat de pluja abundant a totes les comarques i que a estones podria ser intensa. L'arribada dimecres d'una profunda borrasca combinada amb vents de component marítim podrien deixar fins a 80 litres per metre quadrat a molts indrets i intensitats de 20 litres en 30 minuts. Les temperatures baixaran considerablement i l'ambient serà de plena tardor. De cara al vespre i nit, ja hauria passat la pitjor part del temporal.

Recomanem estar atents a les actualitzacions de la previsió de dimarts perquè la situació és potencialment perillosa segons com acabi girant finalment el vent. Recordem que habitualment en aquests dies al voltant de la meitat d'octubre és quan hi acostuma a haver els aiguats de tardor més potents a tot el Camp de Tarragona com els de fa 22 anys. Tant el Meteocat com l'Aemet han activat avisos de perill per intensitat de pluja per dimecres des de les dotze del migdia fins a les sis de la tarda, les hores potencialment més perilloses. 

Imatge de la predicció per dimecres. | AEMET.
 
 
Imatge de la predicció per dimecres. | Meteocat.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on