Els quinze consells a seguir davant un episodi de fortes ventades

Consells imprescindibles a seguir en episodis de forts vents

Davant els pronòstics d'un episodi de fortes ventades al nostre territori, presenten un llistat amb els consells que tothom hauria de conèixer per estar millor preparat a l'arribada de vents forts.

Consells a tenir en compte a casa:

1. Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 

2. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Consells a tenir en compte a l'exterior:

3. Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

4. No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

5. Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

6. Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Consells a tenir en compte si heu de conduir:

7. Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

8. Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

9. Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions.

10. És important subjectar el volant amb fermesa.

11. Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

12. Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Consells a tenir en compte si feu activitats a l'aire lliure:

13. Aneu amb compte en practicar esports a l’aire lliure. En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

14. Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.

15. A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos (per exemple, pedres per un pendent pronunciat) i afavorir l’acumulació de neu, amb l'augment consegüent del perill d’allaus.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on