Divendres amb ruixats intensos a punts de Tarragona

Els xàfecs cauran a la tarda i aniran acompanyats localment de tempesta i de calamarsa

Les tempestes poden caure amb intensitat
Les tempestes poden caure amb intensitat | Arxiu

La inestabilitat vol anar a més al llarg de les pròximes hores. Aquest divendres a la tarda les nuvolades creixeran amb ganes a la zona dels Ports, cosa que provocarà l’aparició de xàfecs que localment aniran acompanyats de tempesta i calamarsa.

Els ruixats podran caure amb intensitat a tot l’interior de Tarragona i les precipitacions poden arribar al vespre a altres punts, com ara a la costa, tot i que en principi de forma més feble. Atenció perquè, allà on plogui, ho farà amb fang i ho deixarà tot ben brut.

A la resta del país, els xàfecs també cauran al llarg de la tarda a punts de Ponent, Catalunya Central, Pirineu i Prepirineu, on localment ho faran amb intensitat.

Sol fins la tarda

Tot i els xàfecs de tarda, el cel es mantindrà força assolellat en conjunt durant gran part del dia. Serà a partir de la tarda i vespre quan la nuvolositat augmentarà en general i a molts llocs el cel pot quedar ennuvolat, sobretot a les comarques de Lleida i al sud de Tarragona.

Temperatures en descens

L’arribada d’un embossament d’aire fred en alçada provocarà l’anunciat canvi de temps durant aquest pont festiu per a moltes persones. Un dels elements que notarem més serà la baixada clara de les temperatures. Divendres encara tindrem valors molt similars als d’aquest dijous, però a partir de dissabte i sobretot diumenge i dilluns, el termòmetre baixarà amb ganes.

D’aquesta manera, tindrem registres entre 3 i 6 graus més baixos en general però al Pirineu la baixada pot arribar a ser de fins a 10 graus.

A la costa, amb prou feines es fregaran els 20º al migdia, mentre que a l’interior i al Pirineu les temperatures màximes quedaran entre els 10º i els 15º en general. Serà el final del primer tast de l’estiu que hem tingut i que també farà baixar la cota de neu a alta muntanya fins els 1.500 metres.

Pont primaveral

Pel que fa a les precipitacions, els mapes canvien cada dia i, per tant, haurem d’anar seguint l’evolució de la previsió dia rere dia. Ara per ara, va a la baixa l’extensió dels xàfecs aquest pont de maig, tot i que els més importants es concentraran al Prepirineu de Lleida, on en tot l’episodi es poden arribar a acumular més de 60 o 70 litres.

Dissabte a la tarda arribarien nous ruixats per Ponent, Pirineu i punts de la Catalunya Central que localment aniran acompanyats de tempesta.

De cara a diumenge, sembla que podríem tenir la tongada de precipitacions més extensa, amb ruixats que apareixerien a qualsevol punt, més probables a Ponent i al Pirineu i més discrets o inclús inexistents a prop de la costa. Dilluns tindríem el dia més assolellat però de cara a dimarts podríem tornar a tenir una nova tongada de ruixats. Una situació típicament primaveral que haurem d’anar seguint.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on