Alerta per ruixats intensos a Tarragona en un diumenge de calor molt moderada

Fins al matí poden caure xàfecs intensos a prop de la costa i a la tarda tornaran les tempestes al nord-est a l’espera que dilluns la situació millori

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Catalunya Méteo

Aquest diumenge ens arriba la part més activa de l’embossament d’aire fred que tenim al damunt del nostre país. Això farà que aquesta propera nit, matinada i fins diumenge al matí poden caure xàfecs o tempestes localment intenses al litoral i prelitoral i la majoria de comarques de Tarragona, així com altres trams de la costa i punts interiors, principalment de la meitat sud.

Compte perquè podríem tenir algun aiguat arran de costa. Ho anirem seguint perquè totes les comarques de Tarragona, excepte la Conca de Barberà, estan en alerta per aquestes possibles intenses precipitacions.   

Tot plegat, després d’un dissabte marcat per la variabilitat al cel i la inestabilitat en algunes comarques. De fet, al matí hi ha hagut ruixats al litoral i prelitoral que han deixat, per exemple, fins a 8 litres per metre quadrat a Barcelona ciutat.

Diumenge al matí, els núvols seran força abundants, amb tendència a anar-se trencant a la tarda a Tarragona i Lleida. No obstant, a partir de migdia tornaran les tempestes i xàfecs entre les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu, podent acabar a la costa central al vespre. Localment seran intenses i acompanyades de calamarsa.

Tot plegat amb un ambient clarament menys càlid, inclús fresc en alguns punts, amb una calor molt moderada i poc estiuenca. Pel que fa al vent, la tramuntana encara bufarà moderada a primera hora, però la tendència serà que acabi desapareixent.

Tempestes intenses a primera hora a la costa i a la tarda al nord-est

Els xàfecs cauran a diversos punts aquest diumenge
Els xàfecs cauran a diversos punts aquest diumenge | Diego Lázaro

 

Els xàfecs poden ser localment molt intensos entre el Camp de Tarragona i la costa de Barcelona a primera hora del matí de diumenge. A més, a la tarda els ruixats més destacats cauran entre les comarques de Barcelona i les de Girona, podent arribar al litoral i prelitoral de forma puntual. 

Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat avisos per possibles tempestes intenses al matí a pràcticament totes les comarques de Tarragona ai litoral i prelitoral del sud de Barcelona. 

De cara a la tarda, els avisos del SMC es concentren a pràcticament totes les comarques de Girona, les del nord de Barcelona i al litoral i prelitoral central. 

Mapa d'avisos per ruixats intensos aquest diumenge
Mapa d'avisos per ruixats intensos aquest diumenge | Meteocat

 

Temperatures poc estiuenques

Tot i trobar-nos en plena canícula de l’estiu, la calor serà molt moderada amb un ambient atípicament poc càlid o fresc per l’època. De fet, la majoria de màximes es mouran entre els 25º i els 29º, només assolint o superant lleugerament els 30º a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre. La nit també serà força fresca, inclús freda al Pirineu. Al litoral, nit una mica més confortable. 

El temps millora la setmana que ve

L’embossament d’aire fred que ens afecta aquest cap de setmana tendirà a marxar ja dilluns, deixant un dia assolellat arreu i sense precipitacions. Les temperatures començaran a remuntar. La resta de dies estaran marcats pel sol i la calor en augment, tot i que cauran alguns xàfecs de tarda poc importants al voltant del Pirineu.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on