Diumenge amb més intervals de núvols i noves tempestes de tarda a l’interior

Els ruixats podran caure del prelitoral cap endins i ho faran amb especial intensitat en comarques del nord de Lleida

Mapa de previsió per aquest diumenge
Mapa de previsió per aquest diumenge | Xavi Segura

Aquest diumenge continuarem amb la dinàmica de tempestes de tarda a l’interior del país. Els xàfecs podran tornar a ser localment intensos i anar acompanyats de calamarsa o pedra, especialment en comarques de Lleida. No es descarta que algun ruixat dèbil arribi a la costa de forma local, però serà la zona que quedarà al marge d’aquesta situació.

Els intervals de núvols seran més freqüents aquest diumenge ja des de bon matí, que es faran més presents a la meitat nord a partir de migdia quan creixin les nuvolades de les tempestes. A primera hora, no es descarta alguna gotellada entre Ponent i les comarques de Tarragona, on el cel estarà més variable.

El sol dominarà més clarament durant les primeres hores del dia a la Costa Brava i al Pirineu. Tot plegat amb temperatures sense grans canvis o tan sols un pèl més baixes, amb màximes que es mouran de nou entre els 20º i els 25º, més altes a Ponent i Terres de l’Ebre.

Clica aquí per saber el balanç de les tempestes d'aquest dissabte.

Segueixen les tempestes a l’interior

Aquesta serà l’enèsima jornada amb tempestes de tarda al nostre país. Una situació clàssica del mes de maig que es manifestarà bàsicament a tot l’interior del territori. Les zones on podran caure aquests ruixats seran a la Catalunya Central, punts del prelitoral, Pirineu i Prepirineu, especialment al de Lleida.

No es descarta que alguns dels ruixats arribin de forma molt puntual i de forma clarament més dèbil a trams de la costa com ja ha passat aquest dissabte. Atenció perquè les tempestes de l’interior poden ser especialment intenses amb patacs forts d’aigua i anar acompanyades de calamarsa o pedra.

Ena quest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès avisos per intensitat de pluja a la majoria de comarques interiors i del Prepirineu.

Setmana amb pujada clara de les temperatures

De cara a dilluns, tindrem un dia variable amb xàfecs febles que podran caure a molts punts durant el matí i tempestes que, de nou, apareixeran a la tarda a l’Interior. La notícia aquesta setmana seran les temperatures, que sembla que pujaran amb ganes a partir de dimecres amb algunes màximes voltant els 30º a l'interior.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on