Dimecres encara amb vent reescalfat que farà pujar les temperatures

Les ventades seran fortes al sud al matí però aniran a la baixa amb el pas de les hores amb un cel força assolellat

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Després d’un dimarts en el que el vent de serè (NW) ha anat a més i ha bufat amb ganes sobretot a partir de la tarda, aquest dimecres les ventades es mantindran fins al matí, tot i que el vent no acabarà de marxar en tot el dia.

El vent de serè (NW) bufarà amb ganes entre el vespre d’aquest dimarts i dimecres al matí a les Terres de l’Ebre, sud de Lleida i Camp de Tarragona. Es poden registrar ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora o més, sense descartar de forma molt puntual els 100 km/h.

El vent també es deixarà sentir en menor mesura en altres zones, especialment de la meitat sud. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat nous avisos per fort vent a totes les comarques de Tarragona i a l’Alt Penedès. 

A partir del matí, el vent anirà a la baixa, però pot seguir bufant amb ganes durant la resta del dia a les Terres de l’Ebre.

Mapa d'avisos per aquest dimecres
Mapa d'avisos per aquest dimecres | Meteocat

Aquest dimarts, el vent ja ha deixat ratxes destacables a les coamrques de Tarragona i del sud de Lleida. Destaquen els 81 quilòmetres per hora a l'Hospitalet de l'Infant, els 71 d'Alguaire, els 70 d'Almoster, els 58 de Reus o els 51 d'Alcarràs. 

Temperatures més altes

Les temperatures màximes pujaran una mica més aquest dimecres i es mouran entre els 23º i els 28º. No obstant, el vent bufarà reescalfat al pla de Lleida i a les comarques de Tarragona, cosa que pot fer disparar més el termòmetre.

D’aquesta manera, al Camp de Tarragona es poden assolir els 30º, mentre que al Pla de Lleida i a les Terres de l’Ebre es pot superar amb facilitat aquesta xifra. També pujaran amb ganes les temperatures al vessant sud del Pirineu i Prepirineu, mentre que la xafogor es mantindrà a ratlla a prop de la costa per la baixa humitat.

 

El temps a la resta de Catalunya

El sol es combinarà amb alguns núvols aquest dimecres
El sol es combinarà amb alguns núvols aquest dimecres | Arxiu

Després d’un dimarts amb més xàfecs, ventós i de cel variable, aquest dimecres continuarem amb una dinàmica semblant. Els xàfecs es mantindran a diverses zones de Barcelona i Girona, també del Pirineu, mentre que el vent bufarà encara amb ganes al matí a la meitat sud i a l’Empordà. 

La tramuntana (N) continuarà manxant amb ganes durant tot el dia a l’Alt Empordà. Això farà que, a la costa central, es generi l’efecte rebuf. És a dir, que el xoc dels dos vents al mar generi una petita entrada humida al litoral barceloní.  

D’aquesta manera, no es descarta que, durant qualsevol moment del dia, pugui generar-se algun xàfec entre el Garraf i el sud de la costa de Girona. Si finalment acaba precipitant, en general es tractaran de fenòmens de curta durada. Ho anirem seguint.

A la resta del país, els ruixats reapareixeran entre els comarques de Barcelona i Girona a partir de mig matí, així com a punts del Pirineu. Seran menys extensos i intensos que aquest dimarts, però tot i així no es descarta alguna tempesta localment forta, especialment a les comarques properes al Montseny. 

Propers dies

De cara a les pròximes jornades, el temps es vol estabilitzar amb més sol i pràcticament cap xàfec. Les temperatures també tendiran a pujar una mica més. Sembla que aquest cap de setmana  podem tornar a tenir alguns xàfecs. Ho anirem confirmant en properes actualitzacions.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on