Consells preventius davant episodis d'aiguats i inundacions

Consells davant l'episodi de pluja que arriba

pluja | Cedida.
 

Davant els possibles aiguats previstos cal recordar els consells que hem de seguir davant episodis de fortes pluges.

Consells preventius

1. Comproveu on es troben localitzats l'interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l'aigua i del gas de casa vostra. 

2. Reviseu periòdicament la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. 

3. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.).

A casa

4. No baixeu a les zones inundables de casa vostra com poden ser el soterrani, el garatge, etc. Quedeu-vos a les zones altes.

5. No deixeu fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar i tanqueu portes i finestres i obtureu totes les escletxes possibles.   

6. Si se us està inundant la casa, desconnecteu l'interruptor general de l'electricitat.

A l'exterior

7. En un lloc urbanitzat busqueu refugi dins d'un edifici segur i tanqueu bé les portes i les finestres, a la muntanya, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.

8. Allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.

9. No travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.

10. Si heu de travessar un bassal gran d'aigua avanceu molt a poc a poc amb una velocitat curta per evitar que l'aigua esquitxi el motor i es pari. Després d'haver passat comproveu diverses vegades que els frens del vehicle funcionen bé.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on