La majoria de comarques catalanes en alerta taronja per neu

El Servei Meteorològic de Catalunya ha augmentat el grau de perill per neu aquest dilluns

wfw
Imatge d'arxiu de la passada nevada que va enfarinar Catalunya.  | Twitter

Ja fa dies que el Servei Meteorològic de Catalunya ve avisant que un potent anticicló situat als països nòrdics donarà lloc a l'arribada d'una massa d'aire molt fred que afectarà el territori català amb temperatures extremadament baixes durant els primers dies d'aquesta setmana. Tanmateix, han avisat del risc de nevades a cotes força baixes. 

Així doncs, i a partir de mitja tarda d'aquest dilluns, 26 de febrer, podríem començar a veure les primeres nevades al Prepirineu, al nord de la depressió Central i a la serralada Transversal, on es podrien arribar a superar els 20 cm de neu. Les comarques amb un perill alt de neu són el Pallars Jussà, la Noguera, Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, el Bages i Osona. No obstant això, la cota de neu baixarà ràpidament i se situarà al voltant 200 metres, localment més baixa a la meitat est de Catalunya. 

Alerta de neu aquest dilluns 26 de febrer
Alerta de neu aquest dilluns 26 de febrer | Meteocat

 

La nit de dimarts a dimecres, la més forta

Pel que fa a primera hora del matí del dimarts, 27 de febrer, gairebé tot el territori es troba en alerta de neu, però amb una cota de neu que se situarà als 500 metres i on es podran acumular més de 5 cm, sobretot al massís del Port. Al Prepirineu, però, és probable que s’acumulin més de 10 cm de neu nova. 

No obstant això, de cara a la tarda de dimarts i el dimecres l’acumulació de neu pot ser superior, sobretot al Prepirineu amb acumulacions que podrien arribar a superar el mig metre de neu. I és que es preveuen gruixos d'entre 0 i 3 m a punts del litoral i entre 3 i 10 a la resta. A més, al Prepirineu es podran arribar a superar els 20 cm.

A partir de mig matí del dimecres, 28 de febrer, la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al vessant sud del Prepirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.

Alerta de neu per aquest pròxim dimarts 27 de febrer
Alerta de neu per aquest pròxim dimarts 27 de febrer | Meteocat

 

Finalment, i com es pot veure al següent mapa del Meteocat, totes les comarques catalanes, menys l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà, es troben en alerta per neu durant tot el matí del dimecres. 

Alerta per neu dimecres 28 de febrer
Alerta per neu dimecres 28 de febrer | Meteocat

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on