Capturades diverses tortugues de florida que havien estat alliberades al Baix Camp i Priorat

Aquests animals són una espècie invasora i han estat capturat pels Agents Rurals, que recorden que el seu alliberament està prohibit

Una de les tortugues de florida capturades aquests dies al Baix Camp i al Priorat
Una de les tortugues de florida capturades aquests dies al Baix Camp i al Priorat | Agents Rurals

Els Agents Rurals han capturat aquests últims dies diversos exemplars de tortugues de florida a les comarques del Baix Camp i al Priorat. Aquesta espècie, coneguda amb el seu nom científic Trachemys scripta, és invasora i afecta greument a espècies autòctones. 

Concretament, un dels punts on s’han capturat aquestes tortugues és a la població de Poboleda, al Priorat, on s’han trobat exemplars que feien més de 30 centímetres de llargada.

El perill d’alliberar espècies invasores

Crida dels Agents Rurals a no alliberar espècies invasores
Crida dels Agents Rurals a no alliberar espècies invasores | Agents Rurals

 

Es dona el cas que la tortuga de florida és una espècie invasora que afecta greument a espècies autòctones en perill d’extinció, com és el cas del cranc ibèric, conegut pel seu nom científic com a Austropotamobius pallipes.

En aquest sentit, els Agents Rurals fan una crida a la població a no alliberar espècies invasores al medi natural, cosa que està prohibida. En el cas de les tortugues, molt sovint la gent que en té a casa no sap què fer quan es fan grans i les alliberen al medi natura. En aquests casos, la millor opció és dur-les a un centre de tractament i reproducció d’aquests animals.

La tortuga de florida, un animal provinent d’Amèrica

La tortuga de florida és un animal autòcton d'Amèrica
La tortuga de florida és un animal autòcton d'Amèrica | Arxiu

 

La tortuga de florida és una espècie de tortugues de la família dels emídids que habita en medi aquàtic. S'alimenta principalment d'animals aquàtics i ocasionalment de vegetals, i la seva distribució geogràfica original és força extensa i se situa des de la meitat sud d'Amèrica del Nord fins bona part d'Amèrica del Sud, excepte el con sud.

Aquesta tortuga és criada en captivitat per a comercialitzar-la a nivell mundial com a animal de companyia. Tot i així, temps després de la compra alguns dels compradors que no es volen responsabilitzar de la seva custòdia i cura les alliberen al medi natural. Aquests alliberaments provoquen alteracions greus en els ecosistemes receptors.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on