Cap de setmana amb el primer tast de l’estiu a Tarragona

Cap de setmana amb calor de principis d'estiu
Cap de setmana amb calor de principis d'estiu | Tiempo

Després de tantes setmanes amb un temps mogut, sembla que ens venen uns dies de més tranquil·litat i d’una pujada clara de les temperatures. Entre divendres i diumenge, els termòmetres tocaran sostre i tindrem el primer tast discret de l’estiu amb calor als migdies gràcies a l’entrada de vents del sud més calents.

Dissabte tindrem un dia força assolellat però amb alguns intervals de núvols que seran més presents a primera i última hora del dia, a més d’algun ruixat aïllat a la zona dels Ports. A partir de diumenge tindrem un canvi de temps amb un augment progressiu dels núvols que al vespre i nit portaran algunes precipitacions.

Val a dir que els mapes marquen això a hores d’ara i que han canviat respecte ahir dimarts, quan deixaven entreveure temperatures pel damunt clarament dels 30º a l’interior. Per tant, no estem parlant ni de cap onada de calor ni de cap calorada excepcional, sinó d’un primer tast de l’inici de l’estiu.

Mapes de previsió per dissabte i diumenge
Mapes de previsió per dissabte i diumenge | Xavi Segura

 

Fins a 30º a l’interior

Els termòmetres poden arribar a marcar 30º a l'interior
Els termòmetres poden arribar a marcar 30º a l'interior | Arxiu

 

Les temperatures s’enfilaran amb ganes al migdia a les comarques interiors, on es podran apropar o assolir els 30º. En conjunt, els termòmetres marcaran entre 25º i 29º a molts punts, si bé no farà tanta calor a la costa, on podem tenir les primeres sensacions de xafogor.  

Menys calor a la costa

Els termòmetres quedaran una mica més frenats a la costa, bàsicament per la influència dels vents de mar, que encara està fred i a la Costa Daurada està entre els 17º o 18º. Això farà que les temperatures màximes es moguin entre els 19º i els 24º arran de costa en general.

A més, cal destacar que, a causa del contrast entre l’aigua més freda del mar i la calor ambiental, es poden formar alguns bancs de boira en trams de la costa que poden tapar el cel de sobte i deixar un ambient transitòriament fresc, mentre que a la tarda la marinada pot bufar de forma moderada.

Per tant, tindrem un cap de setmana càlid però arran de costa podem trobar-nos amb sorpreses i un temps una mica diferent de forma puntual. Gaudim de la platja, però precaució també si entrem a l’aigua ja que encara no hi ha socorristes.

Poden aparèixer bancs de boira en trams de la costa
Poden aparèixer bancs de boira en trams de la costa | Arxiu

 

Canvi de temps entre diumenge i dilluns

Sembla que a partir de diumenge el temps vol començar a canviar de nou amb l’arribada de més núvols amb el pas del dia. Al vespre, nit i fins el matí de dilluns ens creuaria una banda de ruixats que afectaria pràcticament tot el país.

Tot plegat vindrà acompanyat d’una baixada de les temperatures amb valors que, si bé encara es mantindran per sobre dels normals per l’època, seran més habituals de finals de maig. Val a dir que haurem d’anar seguint amb atenció les actualitzacions dels mapes ja que la previsió encara pot canviar d’aquí al cap de setmana.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on