Arriba una onada d'aire àrtic que ens tornarà al cru hivern

Podria nevar feblement diumenge al vespre i dilluns a cotes baixes

Arriba una onada de fred polar.
Arriba una onada de fred polar. | delCamp.cat

Tot i que el dimarts 20 de març ja arriba la primavera, exactament a les 17:15 hores, a nivell meteorològic tornarem a l'hivern per almenys tres o quatre dies amb una irrupció d'aire polar que deixarà les temperatures màximes per sota dels 10 graus a tot Catalunya i glaçades a tot l'interior, arribant a alguns punts de la costa. Ja durant el cap de setmana les tempetratures baixaran progressivament i a partir de diumenge al vespre arribaria el gruix de l'aire fred que faria baixar en picat les temepratures. 

A més, en un primer moment es podrien produir alguns ruixats dispersos i febles que serien de neu segurament per sobre dels 300 o 400 metres, més probables a la meitat nord però no descartables a les zones de muntanya del sud com Prades o el Montstant, ja de cara a dilluns. El fred cru i de ple hivern s'allargarà fins dimecres o dijous amb un ambient més propi de gener que de finals de març. De moment els abrics i jerseis gruixuts no es podran desar i caldrà esperar almenys una altra setmana.

Vent a moltes zones

A més de les zones habituals, Tarragona i l'Empordà, el vent bufarà entre moderat i fort, cosa que que farà augmentar la sensació de fred. 

Males notícies per alguns fruiters i cultius

Les glaçades, allà on es produeixin, seran molt probablement negres ja que aquesta irrupció arriba molt seca després de creuar part del continent europeu. A pagès s'hauran d'activar tots els mecanismes de prevenció de les glaçades allà on ja estiguin començant a florir els arbres. En properes actualitzacions anirem afinant més sobretot en la possibilitat de neu a cotes baixes que podria augmentar o disminuir en funció de per on arribi l'aire fred i de si te més o menys recorregut marítim.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on