'delCamp.cat' inicia una nova etapa aquest 2018

Amb un reforç periodístic i tecnològic del diari, el mitjà inicia una nova etapa amb l'objectiu de seguir com a líder i referent de la generació digital de Tarragona

L'EDITORIAL: Vertebrant Tarragona, poble a poble

EN CONTEXT: La Catalunya Nova i la Catalunya Vella

FREDERIC RECASENS: Un gran equip al servei del batec informatiu tarragoní

GUILLEM RAMOS-SALVAT: 'delCamp.cat', d'experiment periodístic a projecte d'èxit

 

delCamp.cat, el diari digital líder a Tarragona ha començat una nova etapa aquest 2018. El periodista Frederic Recasens, que forma part de l'equip d'Edicions Digitals del Camp —empresa editora de delCamp.cat— des de l'any 2014, s'ha incorporat aquest mes de març a la direcció de delCamp.cat, en substitució de Guillem Ramos-Salvat, qui deixa el càrrec de director després de gairebé 10 anys al capdavant del diari i que passarà ara a ser adjunt a la direcció general de l'empresa per treballar en altres projectes d'àmbit periodístic i estratègic que té l'empresa en marxa.

A més de la incorporació de Frederic Recasens a la direcció del mitjà, delCamp.cat porta des de principis d'any treballant en una sèrie de canvis i millores a tots els nivells que s'aniran materialitzant durant aquest 2018 i que serviran per afrontar els pròxims anys amb l'objectiu de seguir sent el diari digital més llegit a Tarragona i un referent informatiu de les comarques tarragonines.

En aquest sentit, una de les apostes clares del mitjà ha estat el reforç de l'equip periodístic del diari amb Gerard Recasens, que assumirà el càrrec de cap de redacció del diari i amb els periodistes Caralp Mariné, responsable de l'edició Tarragona de delCamp.cat, Jordi Olària que s'encarregarà de la informació relativa a Reus i Baix Camp i Oleguer Domènech, qui seguirà l'actualitat informativa de la Costa Daurada central ; Laia Solanellas, cap de fotografia, s'afegeix també a l'equip periodístic de la casa, i Joan Alfons López continua com a responsable de l'edició esportiva del delCamp.cat, EsportsdelCamp.cat. Mireu la foto virtual de l'1x1 de l'equip de delCamp.cat.

Bona part de l'equip que conforma el delCamp.cat
Bona part de l'equip que conforma el delCamp.cat | Isma Llanes

Reforç de la informació local i comarcal del Camp de Tarragona

En la línia que ha seguit delCamp.cat durant els gairebé deu anys que porta en funcionament, continua l'aposta decidida per la informació comarcal i local com un dels pilars del diari, amb edicions locals i comarcals repartides per les comarques tarragonines amb l'objectiu d'oferir una informació regular i detallada dels pobles i ciutats del territori. D'aquesta manera, Jordi Vilanova amplia fronteres i a més d'ocupar-se de la informació de Valls i l'Alt Camp, coordina també laConcaDiari.cat, acompanyat de Benjamí Heras, a la Conca de Barberà. El periodista Marc Guitart és el responsable del BaixPenedesDiari.cat i Toni Cabanillas coordina el BaixGaiaDiari.cat.

 

  

  

Què està passant i perquè està passant

Entre els objectius estratègics de delCamp.cat per la nova etapa que ha començat aquest any 2018 hi ha la de buscar més respostes i una mirada més àmplia als grans temes que actualment té sobre la taula el Camp de Tarragona, les seves ciutats i els seus pobles.

Una redacció moderna i un equip periodístic de primer nivell
Una redacció moderna i un equip periodístic de primer nivell | Isma Llanes

 

És per això que a més de mantenir i potenciar l'estil periodístic que ha situat el mitjà al bell mig de l'imaginari mediàtic de la generació digital de Tarragona, s'apostarà per un reforç clar dels temes amb segell propi i per l'anàlisi acurada i polièdrica dels temes estratègics i reptes de futur de les nostres comarques.

En paraules de l'editor de delCamp.catÀlvar Thomàs: «La segona àrea metropolitana de Catalunya ha de jugar un paper molt més rellevant en el context català i això només s'aconsegueix amb una vertebració real i ben construïda en l'àmbit social i polític». delCamp.cat és un dels elements que entenem és de gran utilitat per assolir aquesta vertebració real de tot el Camp de Tarragona, més enllà de l'eix Tarragona-Reus, i per enfortir-ne el conjunt. En aquesta nova etapa, volem jugar més decididament aquest paper, des del vessant mediàtic i comunicatiu i en un context plenament digital com l'actual.

Aquesta voluntat d'augmentar l'anàlisi amb segell propi es traduirà en un reforç decidit de la secció d'opinió del diari, amb més col·laboradors habituals i signatures convidades periòdicament i amb l'espai que coordina l'escriptor Miquel Bonet, 'Signatures' com a plat fort.

delCamp.cat compta amb un equip de prop de 40 persones i des del passat mes de juny, la redacció central del diari es troba ubicada al Carrer Sant Serapi, 2 de Reus, a l'històric barri del Carme, en un espai modern i funcional de 800 metres quadrats, que fou l'antiga seu del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona a la capital del Baix Camp, i, originalment la fàbrica coneguda com Vapor Vell construïda a inicis del segle XX, sent un clar exemple d'arquitectura industrial modernista. delCamp.cat compta també amb delegacions a Tarragona, Valls, Torredembarra i el Vendrell.

Frederic Recasens, Guillem Ramos-Salvat i Gerard Recasens, a les instal·lacions de delCamp.cat
Frederic Recasens, Guillem Ramos-Salvat i Gerard Recasens, a les instal·lacions de delCamp.cat | Carles Borja

 

Frederic Recasens, nou director de delCamp.cat

Nascut a Vallmoll l'any 1980 i vivint a Reus des de fa més de 15 anys. És llicenciat en periodisme per la URV, Màster en Gestió de la Comunicació Política i electoral per la UAB i en Direcció de comunicació corporativa per OBS Business School. Ha desenvolupat la seva carrera professional en diversos mitjans de comunicació per una banda i en l'àmbit polític i institucional per l'altra.

Després d'iniciar la seva carrera professional al setmanari El Vallenc, ha treballat també a Canal Reus TV i Cadena Cope Tarragona. En l'àmbit polític, ha sigut cap de premsa i gerent del Partit Popular de Tarragona i cap de gabinet de les regidories de Seguretat Ciutadana i Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Reus. Des de 2014 forma part de l'empresa Edicions Digitals del Camp, com a director del departament de publicitat i coordinant també l'estratègia de màrqueting digital i la producció de contingut de marca i publicitari de delCamp.cat

delCamp.cat, tecnologia digital al servei dels nostres lectors
delCamp.cat, tecnologia digital al servei dels nostres lectors | Laia Solanellas

Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on