Mentalitat metropolitana

No és estrany que hagin sigut dos dels regidors més joves de Tarragona i Reus els que hagin aconseguit plasmar en un projecte concret la col·laboració Reus-Tarragona. Entre les noves generacions de tarragonins s'està acabant les velles batalles de campanar —de fet fan una mica de repulsió i tot— entre les dues ciutats.

És evident que les coses estan canviant, que dos alcaldes tan de «campanar» com Ballesteros i Pellicer s'asseguin a una taula per parlar de cooperació intermunicipal, ni que no en surtin fruits concrets, ja és un signe del canvi de mentalitat important. El futur del Camp és metropolità o no serà. No es pot gestionar un territori de característiques tant «metropolitanes» com el Camp de Tarragona amb eines del segle XIX com són els termes municipals.

Sense aquesta «mentalitat metropolitana» que van demostrar els dos regidors no aconseguirem ni fer una planificació urbanística coherent, ni industrial, ni turística ni de cap tipus. El Camp és ja un contínuum humà, econòmic i urbanístic que traspassa termes municipals. És imprescindible també aquesta visió metropolitana si volem deixar de ser la ventafocs de Catalunya.

És evident que no pesem al país el que ens correspon per demografia, PIB o dinamisme cultural, i és bàsicament responsabilitat nostra. No ens fem valdre i ens neutralitzem amb absurdes guerres decimonòniques entre ciutats. Per sort, tot això està canviant molt ràpidament i on és més important i efectiu: en la mentalitat de les noves generacions d'habitants del Camp. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on