Convergència i Unió de Reus vol recuperar la figura dels agents cívics

La figura de l’agent cívic ja va ser creada per l’Ajuntament de Reus el 2007. La tasca d’aquests professionals era la de vetllar pel civisme en els espais públics i fomentar la convivència en les zones més conflictives de la ciutat. Dos anys després de la seva creació, els agents cívics van acabar sent substituïts per més Guàrdia Urbana. Ara els convergents de Reus volen recuperar aquesta figura per tal de promoure la convivència en alguns barris de la ciutat i controlar possibles actes incívics i vandàlics.

En matèria de seguretat CIU també vol elaborar un nou Pla de Seguretat i incrementar els efectius policials en algunes zones de Reus. A més els convergents proposen la creació de dos estaments més dins del cos policial: la policia de barri i la policia de proximitat, que s’encarregarien de vetllar per la seguretat en els punts més conflictius de la ciutat.

Carles Pellicer, cap de llista de CIU a Reus, ha manifestat la seva intenció de centrar el seu programa de govern en “les persones, ja que són els principals destinataris del nostre treball a la ciutat”. En aquest sentit Pellicer ha explicat totes aquelles propostes convergents que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels reusencs. El candidat convergent ha explicat que si guanyen les eleccions el proper 22 de maig, el seu equip elaborarà un pla de visites a tots els barris de la ciutat per tal de conèixer de primera mà les seves mancances i problemàtiques.

 Ajudar a les empreses locals 

Pel que fa al col·lectiu de la gent gran, Pellicer s’ha compromès a elaborar un nou Pla de Mobilitat, que elimini totes les barreres arquitectòniques que encara queden a la ciutat. A més ha reiterat la seva intenció de mantenir la residència del Passeig Mata, en contra de la proposta dels socialistes d’acabar-la tancant.

Pellicer també ha volgut remarcar el principal objectiu de la seva campanya, la lluita contra l’atur. Segons Pellicer és necessari potenciar i ajudar les empreses de Reus per tal que aquestes reactivin l’economia local i puguin crear més llocs de treball. A més ha assegurat que l’Ajuntament bonificarà a totes aquelles empreses que donin suport als col·lectius més desfavorits de la ciutat. “Les empreses que ajuden a la societat, nosaltres també les ajudarem”.

El cap de llista de CIU també ha explicat la necessitat de potenciar els centres cívics de Reus perquè puguin crear més serveis per la ciutadania i ha manifestat la intenció de crear-ne un de nou a la Zona Nord de la ciutat, ja que fins ara aquesta zona no en disposa de cap.


Teresa Gomis, Carles Pellicer i Montserrat Vilella aquest matí durant la roda.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on