Canvi climàtic

A les acaballes d'aquest octubre del 2014 ja es pot afirmar amb rotunditat que l'anomalia climàtica ha estat molt gran. Ja fa anys que l'octubre és molt càlid i enguany no ha estat en absolut l'excepció; al contrari, la situació s'ha extremat. Entre els científics no està clar del tot la part humana de la part natural d'aquest canvi, o millor dit la proporció de responsabilitat de cadascú, però el que està clar és que la petjada humana al planeta és cada vegada més intensa.

La civilització s'enfronta a molts reptes els propers anys, de l'optimisme de les últimes dècades, en què semblava que el creixement seria il·limitat i que podria arribar a tot arreu i a tothom, ara comencem a trobar-nos amb els límits del model. Els combustibles fòssils, gran motor del creixement del segle XX, s'estan acabant i a més la seva petjada ecològica és més evident.

Davant d'això no hi ha més remei que començar a afrontar un gran canvi de mentalitat sobre el que significa creixement. El pas d'un creixement «material» a un creixement en què es valorin altres elements ha de ser, sí o sí, un dels grans canvis si volem que la civilització no es col·lapsi. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on