Cristiano Ronaldo acusa Hisenda de tractar-lo pitjor que a Messi

Denuncia un «diferencial tracte d’Hisenda» amb relació a la figura del jugador del Barça, Leo Messi

Cristiano Ronaldo con gesto de rabia durante un partido del Real Madrid.
Cristiano Ronaldo en una imatge d'arxiu | cedida

Cristiano Ronaldo continua fent-ne de les seves. Si fa un mes recollia la pilota d’or que l’acreditava per cinquena vegada com a millor futbolista del planeta, ara el portuguès ha tornat a ser notícia a l’acusar a l’Agència Tributària d’aplicar criteris diferents i més perjudicials als aplicats amb el seu homòleg i rival al terreny de joc, Leo Messi.

Cristiano, que manté una enorme rivalitat amb l’argentí després que l’any 2008 comencés la pugna per determinar qui és el millor de la història —Cristiano insisteix a dir que és ell—, s’ha queixat ara de Messi en un afer merament extraesportiu.

Segons recull ‘El Mundo’ en col·laboració amb Football Leaks, la defensa del jugador del Reial Madrid ha presentat una ofensiva al Jutjat de Primera Instància de Pozuelo de Alarcón, on resideix Cristiano, en la qual compara el tracte el «diferencial tracte d’Hisenda» en relació als drets d’imatge de Leo Messi en comparació amb Cristiano Ronaldo.  

Què reclama Cristiano?
 

«Hisenda valora i empra mètodes clarament arbitraris i creatius», expressa el lletrat del ‘7’ de Chamartín, Antonio Choclán. Així mateix, aquest precisa aquesta «diferència» explicant: «Messi era resident a Espanya i, per tant, no podia aplicar el règim de treballadors desplaçats a Espanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF)».

Així, segons la defensa de Cristiano, «Messi estava subjecte a l'IRPF i no podia optar per ser tractat com un no resident».

Messi i CRistiano, protagonistes del Clàssic
Messi i Cristiano, sempre en pugna | EFE

 

Els advocats de Cristiano prossegueixen: «Els contractes de cessió de drets d'imatge de Messi calia qualificar-los com a rendiments de cabdal mobiliari i no com a rendes d'una activitat econòmica en l'IRPF». És a dir, consideren que a Messi se li va permetre ‘desviar’ els diners en concepte de «rendiments de cabdal mobiliari» i, pel contrari, a Cristiano se l’ha privat d’aquest benefici.

Denuncien una persecució a Jorge Mendes

L’arrel del problema té noms i cognoms: Jorge Mendes. La defensa de Cristiano Ronaldo considera que es jutja al portuguès tenint massa en compte la figura del seu agent. «El cercle de l’agent Jorge Mendes» té més d’un imputat en aquest sentit, i per la qual cosa els advocats del davanter portuguès van suggerir una persecució a Cristiano per estar vinculat a Mendes.

Jorge Mendes, agent a l'ombra de Cristiano Ronaldo
Jorge Mendes, agent a l'ombra de Cristiano Ronaldo | EFE

 

Mendes, qui al seu dia ja va incórrer amb diversos delictes amb Hisenda de la mà de futbolistes com Fabio Coentrao o Ricardo Carvalho, és l’objectiu de les crítiques de la fiscalia i, precisament per això, els advocats de Cristiano ja s’haurien desmarcat de la seva figura.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on