Tornen les nevades a Catalunya

Durant aquesta tarda, les cotes poden baixar dels 0 als 200 metres

Vic, una de les poblacions més afectades per la neu
Vic, una de les poblacions més afectades per la neu | Twitter

Continua l'alerta per extrema precaució a Catalunya, com a conseqüència del temporal que està afectant gran part del territori, en concret a les comarques centrals i a les del nord-est. Si bé, durant el matí d'avui la neu desapareixerà, la situació esdevindrà momentània, ja que a la tarda es reactivarà el fenomen i es mantindran les baixes temperatures que es van registrar durant tota la jornada del dilluns, 26 de febrer.

Es considera que avui, la cota de neu es pot arribar a col·locar a nivell de mar. Es considera que, a partir dels 200 metres, s'ha de tenir present el risc de nevada, encara que no es descarta que el mateix pugui aparèixer a 0 metres. A més, les temperatures també es mantindran a la baixa, arribant a màximes de 4° o 5°, a les comarques del sud i de la costa de Catalunya.

Una vegada arribin les últimes hores de la tarda, començaran a aparèixer les múltiples precipitacions que deixaran neu arreu del territori. La nit del dimarts i la matinada del dimecres la neu continuarà present i afectant la majoria de comarques, mantenint-se la cota a partir dels 100 metres. Al sud del país, en el millor dels casos, les nevades poden començar a aparèixer des dels 200 metres.

Alerta de neu pel 27 de febrer
Alerta de neu pel 27 de febrer | Meteocat

Desapareixerà la neu i pujaran les temperatures

No serà fins dimecres que la neu comenci a desaparèixer i deixi d'afectar el territori. Durant la jornada de demà, es calcula que les cotes poden tornar a ascendir fins als 1.000 metres, augmentant a 1.500 metres un cop arribi la tarda. De la mateixa manera, una massa d'aire càlid, associada a la pertorbació que afecta Catalunya, també provocarà un increment de les temperatures.

Alerta de neu pel 28 de febrer
Alerta de neu pel 28 de febrer | Meteocat

Les carreteres afectades

Fins al moment, la comarca més afectada pel temporal ha estat Osona. El transport escolar ha quedat suspès, a més de notificar-se el tall del trànsit vehicular a la BV-5305, que connecta Taradell amb Sant Miquel de Balenyà, a només 10 kilòmetres de Vic, la qual ja ha tornat a la normalitat. A més, a la C-17 també s'ha requerit extrema precaució per gel a les carreteres, a la mateixa comarca d'Osona, i també al Ripollès.

Nevada a la Terra Alta.
Continuaran les nevades a Catalunya | Emergències Catalunya

 

La C-25 és l'altra via de gran quantitat de trànsit que es troba en alerta pel temporal. Als municipis de Santa Coloma de Farners, així com a Gurb, s'ha requerit la màxima precaució per part dels usuaris, els quals es poden trobar amb neu o gel per la via. En molts trams de la mateixa carretera, l'ús de cadenes és obligatori, per tal de garantir la seguretat dels usuaris.

Minut a minut

Segueix el minut a minut del temporal de neu a Catalunya http://bit.ly/2sT1q72


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on