La neu obliga a circular amb cadenes a una trentena de vies catalanes i en talla cinc

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla NEUCAT per incidències viàries

Retencions a les carreteres catalanes
Retencions a les carreteres catalanes | Twitter

Cinc carreteres estan tallades a causa de la neu i en unes 29 vies més calen cadenes per circular-hi, segon el Servei Català de Trànsit. Protecció Civil activa a les set de la tarda l'alerta del pla NEUCAT per les incidències importants que s'estan registrant a vies com la C-25, on està restringit el trànsit a vehicles de tercera categoria i és obligatori l'ús de cadenes, i la C-16, on hi ha retencions quilomètriques des de la Cerdanya fins al Berguedà i on també és obligatori l'ús de cadenes.  

Col·lapse al túnel del Cadí

De fet, aquesta nevada ha provocat un col·lapse a la zona del túnel del Cadí, on la circulació és intermitent perquè a Bagà calen cadenes. Com que no tothom les porta, molts conductors han de parar a posar-les i alguns vehicles han quedat aturats al voral perquè no en porten.

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha explicat que aquest episodi «tot just comença» i que en les pròximes hores s'intensificarà, per la qual cosa caldrà estar «molt amatent a les notícies abans de sortir de casa».

Les nevades es podrien allargar fins demà

Les màquines llevaneus estan treballant per netejar les vies però continua nevant amb intensitat. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l'episodi de nevades s'allargui fins demà dilluns i informa que avui es podran acumular uns 10 cm a 900 metres, i demà 20 cm per sobre els 1.100 metres. A les cotes més elevades, les acumulacions seran importants: 50 cm de neu nova per sobre dels 1.400 metres.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on