Dilluns de núvols i sol amb alguns xàfecs de tarda al nord-est

Els núvols aniran en augment a mig matí i l’ambient continuarà sent fresc en general amb vent als dos extrems del país

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Xavi Segura

El temps continuarà sent poc típic del mes de maig aquest dilluns. L’ambient serà més aviat fresc amb valors més propis de principis de primavera i el sol del matí deixarà pas a un cel variable per l’augment de la nuvolositat en general.

La inestabilitat tampoc acaba de marxar i de cara a la tarda s’esperen nous ruixats, sense descartar alguna tempesta de certa intensitat, a punts de les comarques de Barcelona, Girona i del Pirineu. A la cara nord de la serralada, les precipitacions cauran durant tot el dia amb una cota de neu ben baixa.

Les temperatures no remunten

La fresca d’aquest diumenge tindrà continuïtat dilluns, amb unes temperatures bastant més baixes que les habituals per l’època. De fet, la nit tornarà a ser més aviat freda arreu, amb la majoria de mínimes per sota dels 10º i glaçades al Pirineu.

En general, les màximes es mouran entre els 15º i els 20º, si bé a punts del prelitoral sud, les Terres de l’Ebre i a Ponent es superaran els 20º i l’ambient serà més agradable.

Amb tot plegat, la cota de neu tampoc remuntarà i es situarà entorn els 1.400 metres al Pirineu. No obstant, a la cara nord, on les precipitacions seran més continuades, es podria veure nevar a partir d’uns 1.200 metres deixant paisatges inusualment blancs en alguns punts.

Mestral i tramuntana als dos extrems del país

Per la seva banda, el vent de mestral i tramuntana seguiran bufant amb ganes als dos extrems del país. De fet, puntualment es poden assolir algunes ratxes fortes que superin els 90 quilòmetres per hora, especialment a l’Alt Empordà.

Pel que fa al mestral, també es deixarà sentir al Camp de Tarragona i a punts de Ponent. El vent tendirà a moderar-se amb el pas de les hores al sud del país.

Pròxims dies

A partir de dimarts, les temperatures volen començar a normalitzar-se, si bé els hi costarà de pujar amb ganes. El temps també es vol estabilitzar, tot i que no acabarà de fer net del tot.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on