Arrenquem una setmana de temps canviant i temperatures avall

Dilluns els ruixats i les tempestes cauran a molts punts de l’interior i seran localment intenses, especialment a les comarques de l’oest

Mapa de previsió per aquest dilluns
Mapa de previsió per aquest dilluns | Xavi Segura

ACTUALITZACIÓ: 28/05/2018 13:50h | Augmenta el perill de fortes tempestes a comarques de Tarragona i Lleida 

El temps es complica de valent aquest dilluns. Des de migdia, les tempestes han començat a créixer amb força a tot el prelitoral i al pla de Lleida, dirigint-se cap a més punts de l'interior. Per ara, hi ha hagut forts patacs d'aigua com ara al Segrià, Noguera, Alt Penedès o Anoia, entre altres comarques. 

Per aquest raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat nous avisos per pluja intensa elevant el grau de perill de color groc al taronja. Les comarques on aquest risc és més important és al Segrià, Garrigues, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Montsià, Baix Ebre, Baix Camp i Priorat. També hi ha avisos grocs a gran part del país, excepte al litoral i prelitoral del nord de Barcelona i de Girona. 

Mapa d'avisos per fortes pluges aquest dilluns
Mapa d'avisos per fortes pluges aquest dilluns | Meteocat

 

En aquests punts, les tempestes poden deixar 20 litres per metre quadrat en tan sols 30 minuts, acompanyades de calamarsa, pedra, fort aparat elèctric i intenses ratxes de vent. Fins ara, els aiguats han deixat quantitats importants en tan sols 10 minuts a municips de la Noguera com ara 18 litres d'Ós de Balaguer o 13 a Camarasa. 

També destaquen els 30 litres a Tivissa (Ribbera d'Ebre), 10 dels quals en tan sols 10 minuts, temps durant el qual les tempestes també han deixat fins a 12 litres a Sant Salvador de Guardiola (Bages), així com pedregades, com ara a Piera (Anoia). 

NOTÍCIA: 27/05/2018 17.30H | Arrenquem una setmana de temps canviant i temperatures avall

Després d'un diumenge amb ambient força calorós i alguns primers ruixats al nordoest del país, aquest dilluns tornarem a la dinàmica dels xàfecs diaris a moltes comarques. Tindrem un dia molt canviat i variable amb ruixats dispersos i febles que durant la matinada i matí poden aparèixer a qualsevol punt, però ho faran especialment cap a les Terres de l’Ebre, on poden ser localment intensos. Les temperatures començaran a baixar.

A partir de migdia, els ruixats s’escamparan per tot l’interior i prelitoral de la meitat oest i també al centre del país, amb especial afectació a les comarques de Lleida. No es descarta algun ruixat més feble en trams de la costa, especialment a Tarragona.

Moltes de les precipitacions poden tornar a anar acompanyades de fang. En general, tindrem un cel canviant amb més estones de sol a prop de la costa, sobretot de Barcelona i Girona, on el temps serà força més tranquil. A l’oest hi haurà fora núvols.

Tornen les tempestes de tarda

Les tempestes cauran a gran part de l'interior i oest
Les tempestes cauran a gran part de l'interior i oest | Arxiu

 

Després d’unes jornades d’ambient força calorós i de pocs ruixats durant el dia, la inestabilitat anirà a més aquesta setmana. La matinada i matí de dilluns ja poden caure xàfecs molt dispersos i febles a qualsevol punt. A les Terres de l’Ebre poden ser localment intensos i anar acompanyats de tempesta.

A mig matí i migdia, els ruixats s’estendran per més punts de Ponent i acabaran arribant a moltes zones de l’interior i del Pirineu al llarg del dia. Poden ser localment intensos i anar acompanyats de calamarsa i de fort aparat elèctric, especialment a les comarques de Lleida on es poden registrar les acumulacions més importants.

A la tarda, és possible que alguns ruixats arribin a la costa, sobretot a la de Tarragona, on algun xàfec pot ser moderat de forma local.

 

 

Temperatures avall

Després d’un cap de setmana amb temperatures força caloroses, aquest dilluns els termòmetres volen començar a baixar. Les mínimes no experimentaran gaires canvis i seran força agradables, però la majoria de màximes biaxaran i es mouran entre els 20º i els 25º. Al llarg de la setmana, les temperatures aniran baixant.

Pròxims dies

De cara a la resta de jornades, la dinàmica serà que els ruixats i les tempestes seguiran caient sobretot a l’interior i a la tarda. Farà més sol als matins i hi haurà més nuvolades i intervals de núvols a les tardes.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on