La República Catalana pretenia mantenir l'euro

Així ho han revelat alguns dels correus electrònics de l'exsecretari general d'Hisenda, Lluís Salvadó

Euros, en una imatge d'arxiu
La República Catalana pretenia mantenir l'euro. | Cedida

La Generalitat es plantejava mantenir l'euro com a moneda en el cas de crear-se la República Catalana, descartant així la creació d'una moneda pròpia. Així ho revelen alguns dels correus electrònics de l'exsecretari general d'Hisenda, Lluís Salvadó, que la Guàrdia Civil analitza per ordre del jutjat número 13 de Barcelona, segons informa 'Rac1'. 

El primer pressupost de la República

Segons aquest document, el Govern també tenia a punt la portada del primer pressupost republicà. De fet, i segons informa el mitjà citat, Salvadó va rebre dues propostes per encapçalar els números: una amb un pont modern i l'altra amb un campanar rural. Segons sembla, aquestes dues propostes li hauria enviat la directora general de Pressupostos i portaven com a títol «Govern de la República de Catalunya»

Tanmateix, i pel contingut dels correus, la Guàrdia Civil dedueix que la Generalitat creia estar ben preparada per recaptar tots els impostos a partir de l'1 d'octubre, substituint la Hisenda espanyola per la catalana. De fet, Lluís Salvadó diu que començaria a fer-ho quan acabessin les negociacions entre governs després del referèndum. 

 

La creació d'un possible exèrcit

També, i segons apunten diversos mitjans, la Guàrdia Civil també hauria trobat un informe sobre la defensa, on es plantejava crear un exèrcit d'entre 18.000 i 22.000 soldats, seguint el model de Dinamarca i altres països petits.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on