La T-11 Tarragona-Reus, llesta a la primavera després de cinc anys

La millora de la via, per la qual transiten 40.000 vehicles diaris, té un pressupost de més de 40 milions d'euros

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, observen un plànol de les actuacions sobre la carretera T-11. Foto: delCamp.cat

Les obres de l'autovia T-11, que uneix les ciutats de Tarragona i Reus, s'enllestiran a la primavera després de cinc anys de treballs i una inversió superior als 40 milions d'euros. L'actuació consisteix en la reordenació dels accessos d'aquesta carretera entre l'Aeroport de Reus i Tarragona, per la qual transiten uns 40.000 vehicles diaris. Els usuaris de la via i les institucions locals han criticat reiteradament la lentitud de les obres. El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, ha afirmat aquest dimarts, durant una trobada amb el president de la Cambra de Comerç de Reus, que els treballs podrien enllestir-se definitivament entre els mesos de març i abril de l'any que ve.
 
En el transcurs de la reunió, que s'ha realitzat aquest matí a la Cambra de Reus, el president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha traslladat al representat de l'Estat la importància de prioritzar les infraestructures pendents, que esdevindran encara més necessàries tan bon punt entri en funcionament el complex Barcelona World. 
 
És el cas, per exemple, de l'execució de l'Estació Central del Camp en l'enllaç de l'alta velocitat amb el corredor del Mediterrani o l'acabament de l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc, unes obres que ara mateix es trobem aturades per falta de finançament. En la mateixa línia, i amb la voluntat d'afavorir la mobilitat dels visitants que pot atreure el complex adjacent a Port Aventura, el president de la Cambra ha destacat també la possible creació d'una nova sortida de l'autopista AP-7 sobre l'avinguda de Bellissens.
 
Les propostes estan incloses en un decàleg de prioritats en l'àmbit de les infraestructures de la demarcació territorial de la Cambra que des de la corporació es consideren prioritàries. En aquest sentit, el document també destaca diverses qüestions bàsiques de l'àmbit ferroviari com és la connexió Camp-Castelló en la línia d'alta velocitat del ferrocarril, la finalització del nou traçat desdoblat del ferrocarril entre Tarragona i l'Hospitalet, el tancament de l'anella ferroviària del Camp, el pas per Falset-Móra-Casp del corredor ferroviari de mercaderies de Barcelona a Madrid o la rehabilitació de la línia del ferrocarril Reus-Roda. 
 
En l'àmbit de les infraestructures viàries el decàleg incideix en la realització de les variants de Riudecols, Corbera i Gandesa de la N-420 amb el plantejament del desdoblament d'aquesta carretera. Durant la trobada el subdelegat ha confirmat al president de la Cambra que les obres de la T-11 estaran enllestides definitivament entre els mesos de març i abril de l'any vinent i ha mostrat la seva voluntat de col·laborar en els projectes més destacats pel territori.

Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on