Deu empreses s'apleguen sota la nova acceleradora «Camp Tgn Up»

La plataforma els ofereix formació i acompanyament en un ampli ventall d'aspectes

La presentació de Camp Tgn Up s'ha dut a terme a l'Espai Tabacalera
La presentació de Camp Tgn Up s'ha dut a terme a l'Espai Tabacalera | delCamp.cat

Deu empreses emergents del Camp de Tarragona participaran de la nova acceleradora d'emrpeses «Camp Tgn Up». Es tracta d'una plataforma que els ofereix professionals especialitzats en la gestió empresarial que els assessoraran. El projecte contempla que se'ls pugui facilitar els serveis d'aquets professionals durant 25 hores, a més de disposar de 120 hores de formació d'experts en àmbits com les metodologies emprenedores, els recursos financers, el màrqueting i la comunicació, el factor humà o la internacionalització.

Aquesta acceleradora, que vol ser el referent al Camp de Tarragona, neix de l'antiga plataforma que la Generalitat havia desenvolupat, en el cas de Reus, des de TecnoRedessa. Una vegada el govern català va decidir no continuar-lo, des de l'Ajuntament van començar a treballar per engegar-ne un de nou. Es van trobar, però, que la Diputació de Tarragona ja tenia aquesta intenció i, per tant, van decidir sumar-s'hi.

«És important que hi haig una acceleradora a la regió» sentencia Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus. «A Catlaunya hi ha moltes PiMEs que són petites i no mitjanes, i la idea és que puguin fer aquest salt», especifica. De fet, el procés per al qual se seleccionen les empreses que participaran de l'acceleradora té en consideració «el rendiment que puguin treure del procés d'acceleració, que tinguin un alt potencial de creixement, ja sigui pel producte que ofereixen, per com l'ofereixen, pel moment en què s'ofereix...».

L'objectiu de l'acceleradora d'empreses és afavorir el seu creixement i al consolidació d'aquests projectes. Per fer-ho compten, durant vuit mesos, amb un programa d'acompanyament, formació i mentoria ens tots els àmbits en què ho necessitin de la mà de profesisonals de les respectives facetes empresarials.

Les empreses que prenen part en aquesta acceleradora s'han escollit per la seva innovació i opten, ara, a un programa d'acompanyament empresarial coordinat per la Diputació de Tarragona. Amb seu a Reus, aquesta «Camp Tgn Up» compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Tarragona, Reus, Valls i el Vendrell, així com dels Consells Comarcals del Baix Penedès, el Tarragonès, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Priorat i el Baix Camp. També hi participen la URV i la Generalitat de Catalunya.

Els projectes que se'n beneficiaran són els següents:

DYNAMIND – MENTES DINÁMICAS (Tarragona). Empresa d'enginyeria i educació que té per objectiu acostar la robòtica educativa i la programació a infants i joves.

EASY2BWISE (Reus). Empresa de creació de plataformes de formació online per a les empreses. Continguts personalitzats per a cada lloc de treballs.

PETITS ENGINYERS (Reus) . Activitats de ciència i tecnologia amb eines innovadores com la realitat virtual, la impressió 3D o la robòtica. Activitats curriculars i extraescolars.

SURT ACTIVITATS A LA NATURA (Barberà de la Conca). Guia de serveis i activitats a la natura (barranquisme, vies ferrades, escalada, esquí nòrdic, esquí de muntanya i alpinisme).

COMERCIAL COMARKIA (Tarragona). Market place de comercialització on-line de producte agroalimentari únic i de qualitat d'origen català i aragonès mitjançant una plataforma web al servei del productor.

HUG-ME (El Morell). Fabricació i comercialització d'un producte de marxandatge. Registrat i patentat. Doble funcionalitat: publicitat personalitzada i funcionalitat.

AGORA ALLIANCE (El Vendrell) Consultoria, compres i importació d'ingredients actius de productors de la Xina i l'Índia. Assessorament de compres al mercat asiàtic i oficina comercial a Espanya de proveïdors d'origen.

RIO LONGBOARD (Tarragona) Fabricant innovador de longboards, snowboards i wakeboards. En la fabricació combinen els sistemes tradicionals d'ebenisteria amb le súltimes tecnologies en Composites i mecànica de competicó.

APP WEB PUBLICITAT (El Vendrell) Startup dedicada a la creació d'App's, webs i publicitat pròpies i per a tercers. Actualment tenen desenvolupades Verdeportes.es i Powerboxred.com.

PUNT D'ACCÉS (Valls) S'ofereixen serveis de telecomunicacions a les llars i empreses: Internet rural, Telefonia IP, Telefonia mòbil, fibra indirecta i pròpia.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on