La construcció dobla xifres a Tarragona el primer semestre

S'han edificat 351 nous habitatges i s'han fet 496 obres de rehabilitació segons dades del Col·legi d'Aparelladors

Un bloc de pisos en construcció a l'avinguda d'Andorra de Tarragona.
Un bloc de pisos en construcció a l'avinguda d'Andorra de Tarragona. | delCamp.cat

El sector de la construcció ha doblat les xifres de creixement en aquests primers sis mesos d'any a Tarragona. En aquest primer semestre, s'han arribat a construir 351 nous habitatges, una xifra que ben bé dobla la de l'any passat en aquestes dates, quan se'n van fabricar 188. A més a més, s'han fet obres de rehabilitació en 496 edificis, dada que parla molt bé del nivell de desenvolupament del sector de la construcció a la comarca en aquest 2018.

Tarragona, Reus o Cambrils, les principals beneficiades 

Encara que el'augment es fa tangible a gran part de les poblacions de Tarragona, hi ha certes demarcacions on les xifres han crescut a passes agigantades. Sense anar més lluny, la ciutat de Tarragona ha quadruplicat el seu número de construccions, mentre que Reus o Cambrils han multiplicat per tres les obres de nova residència.
 
Així les coses, les dades indiquen que hi ha una recuperació permanent, segons recull el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació a Tarragona (COAATT). Des de principis d'any fins el juny s'han multiplicat els edificis d'obres noves residencials i hi ha un creixement evident en el número de rehabilitacions. 
 

La construcció no residencial augmenta significativament

A més, el Col·legi també remarca la notable projecció de les obres de rehabilitació, un 8% més alt que el passat any a aquest mes. En quant a poblacions, Tarragona és la més beneficiada mentre que Reus no té la mateixa sort i cau un 5%. L'àrea de les obres de nova rehabilitació ha sigut un dels punts forts en l'època més dura de la crisi de la construcció.
Pel que fa a la construcció no residencial, l'augment del 25% respecte el primer semestre de l'any 2017 resulta significatiu. Les obres més comunes en aquest apartat han estat magatzems, naus industrials, espais d'ús agropecuari o piscines i instal·lacions esportives.  

Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on