Repsol substitueix una columna de 40 metres d'altura durant la parada a l'àrea de combustibles

Aquest divendres s'han enllestit els treballs de substitució d'aquesta torre de destil·lació fraccionada. Milers de persones es troben immerses en la parada que es va posar en marxa a finals de maig

Imatge de la columna ja situada al seu nou emplaçament.
Imatge de la columna ja situada al seu nou emplaçament. | Laia Solanellas

Activitat intensa aquest divendres al matí a l'àrea de combustibles del Complex Industrial de Tarragona, i és que es realitzaven les últimes maniobres per tancar la substitució d'una columna de 40 metres d'altura, un projecte que va començar a gestar-se ja fa dos anys segons han explicat els responsables a delCamp.cat, i que ha comportat la implicació de desenes de persones. No era d'estranyar, doncs, que aquest matí a Repsol Petróleo Tarragona tothom tingués els ulls posats en les maniobres que realitzava la grua de gran tonatge desplaçada per a l'ocasió, que amb precisió i lentitud movia aquesta estructura colossal per situar-la en el que serà el seu lloc durant molts anys.

De fet, l'antiga columna restava als peus de la nova després que aquesta setmana ja fos retirada. Els tècnics han explicat a aquest mitjà que la vella torre portava en funcionament més de vint anys, i durant una inspecció es va detectar que estava arribant al seu final de cicle pel que, seguint els estàndards de Repsol que donen màxima prioritat en la seguretat, es va decidir començar a treballar en la seva substitució. Dos anys després, aquest matí les grues col·locaven la nova columna 655-C-14, de 40 metres d'alt, 5 metres de diàmetre i 180 tones de pes —l'equivalent al pes de dos avions Airbus de passatgers per Europa—.

Una parada milionària

Aquests treballs estan emmarcats dins la parada programada de l'àrea de combustibles de Repsol, pressupostada en més de 30 milions d'euros i que comptarà amb el treball d'una mitjana diària de 1.200 persones, a més de les 2.700 habituals que ja treballen en el complex. Fins i tot es preveuen puntes de treball amb 1.800 treballadors més dels que normalment hi ha, arribant a treballar simultàniament més de 4.000 persones a l'interior del complex tarragoní. Repsol ha volgut apostar pel territori i la majoria de la setantena d'empreses que col·laboren en les tasques tenen implantació a Tarragona, així com treballadors que també són de l'entorn.

L'antiga columna va ser retirada aquesta setmana.
L'antiga columna va ser retirada aquesta setmana. | Laia Solanellas

 

Per fer-se una idea de la complexitat d'aquesta parada, el volum de persones i treball que es farà equival a 400.000 hores/home, i si els treballs els fes una única persona hauria de dedicar-hi 400.000 hores, que repartides en jornades de set hores suposarien 57.000 dies de treball, és a dir, 157 anys. La parada es va iniciar el passat 28 de maig i ara mateix es troba en el seu equador. Durant aquestes setmanes d'aturada es realitzaran tasques d'inspecció i manteniment, així com reparació i neteja d'equips.

També s'implementaran innovacions tecnològiques, tot amb l'objectiu de garantir un nou cicle d'operativitat de les plantes, la millora de la integritat de les instal·lacions i una major eficiència energètica que incrementarà la competitivitat. La parada implica la suspensió temporal de l'activitat d'una part del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, concretament l'àrea de combustibles, i s'inspeccionaran aproximadament 480 equips, 170 línies i 270 vàlvules de seguretat.

Aquest divendres s'han finalitzat els treballs de substitució de la columna.
Aquest divendres s'han finalitzat els treballs de substitució de la columna. | Laia Solanellas

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on