Les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus, colze a colze per les infraestructures

Els ens se sumen a l'acord signat per diversos municipis | Estableixen un calendari d'exigència d'execució de les obres

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà
La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà | delCamp.cat

Nou acord territorial per les infraestructures pendents a l'àrea metropolitana de Tarragona. Després del pacte signat pels alcaldes de Tarragona i Reus, al qual es van sumar, també, altres municipis principalment de la Costa Daurada i el Govern de la Generalitat, ara són les Cambres de Comerç qui han escenificat el front comú. Ho fan amb especial atenció a les infraestructures ferroviàries, però també a les viàries, al port i a l'aeroport. Per tal de plasmar-ho sobre el paper han redactat el document 'Horitzó 2021', la data límit a la qual creuen que cal exigir que, principalment el Ministeri de Foment, acabi les obres pendents a la regió.

Infraestructures ferroviàries

La connectivitat a través del tren centra les reclamacions, històriques, de les dues Cambres. S'hi compten projectes com el nou tram ferroviari Vandellòs-Tarragona del Corredor del Mediterrani, que exigeixen que entri en funcionament enguany mateix. De cara al 2021 volen que es licitin les obres per a l'Estació Intermodal, al sud de l'aeroport de Reus, per tal d'allargar la connexió Vila-seca-Perafort fins a l'aeròdrom i El Prat en 40 minuts.

Encara en matèria ferroviària, reclamen un nou estudi informatiu i projecte constructiu per a la connexió al nord de Tarragona entre la Línia d'Alta Velocitat i la convencional perquè el servei regional entre Reus-Tarragona i Barcelona redueixi el trajecte a 50 minuts. Aquesta demanda la fixen l'any 2021, el mateix any en què demanden que es continuïn les obres per connectar els pols de mercaderies a l'ample estàndard europeu. Per últim, reclamen l'Estació de Reus Sud, coneguda com el Baixador de Bellissens, una instal·lació que ha d'anar ubicada a la zona de la URV i l'Hospital i que la Generalitat va anunciar que assumiria íntegrament.

Infraestructures viàries

Entre els anys 2019 i 2021 acaben les concessions d'explotació dels trams de l'AP-7 entre Alacant i Tarragona, el primer, i Tarragona i La Jonquera, el segon. Les Cambres reclamen que es mantingui l'anunci del govern d'alliberar la via de peatges i que el Ministeri aclareixi com s'assumirà el cost de manteniment de les vies. Una altra carretera que preocupa a les institucions és l'A-27, amb obres pendents que exigeixen que s'acabin el 2021.

Port i aeroport

En matèria portuària, les Cambres de Comerç volen que s'uneixin les terminals ferroviàries de càrrega i descàrrega del sud del Port de Tarragona amb la terminal que hi ha  línia de tren convencional entre Tarragona i Vila-seca. Pel que fa a l'aeroport de Reus, reclamen que l'any vinent s'hagi acabat la redacció del nou Pla Director i comencin les obres de millora que han de permetre acollir més passatgers durant l'època d'estiu.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on