Històrica diada de la Jove Xiquets de Tarragona a la plaça de la Font

Actuació discreta dels Castellers de Vilafranca, que no han aconseguit carregar un tres de nou amb folre i l'agulla

Visió general de la plaça de la Font de Tarragona Foto: delCamp.cat

La Colla Jove Xiquets de Tarragona s'ha fet forta a la seva plaça i ha aconseguit, aquest diumenge al migdia, descarregar el primer castell de gamma extra de la seva història: un nou de vuit. Els de la camisa morada han estat els triomfadors de la primera jornada castellera de les festes majors de Santa Tecla de Tarragona, després de carregar també un cinc de nou amb folre. Els Castellers de Vilafranca no han pogut carregar amb èxit el tres de nou amb folre i l'agulla i s'han hagut de conformar amb el quatre de nou amb folre, el tres de nou amb folre i el tres de vuit amb l'agulla. La Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat el quatre de nou amb folre, el tres de nou amb folre i el cinc de vuit.

Jornada rodona per a la Colla Jove Xiquets de Tarragona que, jugant a cas i després d'arrencar descarregant un tres de nou amb folre, s'ha llençat a buscar el nou de vuit, una estructura multitudinària que s'inclou dins de les construccions de gamma extra. Després d'haver aconseguit descarregar-lo, l'eufòria ha esclatat entre els camises morades que, amb la d'aquest diumenge, s'han anotat el primer castell de gamma extra de la seva història. 

Aconseguit aquest objectiu, la Jove ha encarat la tercera ronda amb un nou gamma extra com a objectiu: el cinc de nou amb folre que, en aquesta ocasió, només han aconseguit carregar. Això no ha estat obstacle perquè les celebracions de la colla es fessin sentir per tots els cantons de la plaça de la Font, reivindicant-se com una de les colles a tenir en compte durant les pròximes cites castelleres.

I és que la primera diada de les festes majors de Santa Tecla de Tarragona es perfilava com una bona oportunitat per calibrar l'estat de forma de les principals colles castelleres del país -especialment, els Castellers de Vilafranca i la Vella dels Xiquets de Vall- just tres setmanes abans del concurs. Però aquest diumenge, els del Penedès han quallat una actuació discreta per als seus estàndards, tot i haver acabat descarregant dos castells de nou.

Els camises verdes han arrencat amb un quatre de nou amb folre descarregat però han vist com el tres de nou amb folre i l'agulla, la gran aposta de la jornada, se n'anava al terra just abans de deixar carregat el pilar, que no han reintentat per indisposició de l'enxaneta. Els penedesencs han tancat descarregant un tres de nou amb folre i un dos de vuit amb l'agulla.

Per la seva banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha brindat una sòlida actuació a la plaça de la Font. Han sortit molt forts, intentant d'entrada un quatre de nou sense folre que ha fet llenya abans d'aconseguir carregar-lo. Amb una visió un pèl més moderada, els de la camisa roja han descarregat sense problemes el quatre de nou amb folre, el tres de nou amb folre i el cinc de vuit.

La creu de la jornada l'ha protagonitzat l'altra colla local, la dels Xiquets de Tarragona, que únicament han pogut descarregar un cinc de vuit i un dos de vuit amb folre. Els dos intents de tres de nou en folre consecutius han acabat fracassant després que la canalla es fes enrere a última hora.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on