La crisi d’un dels principals turoperadors russos, cap temor per a la Costa Daurada

El sector confia a recuperar els turistes mitjançant altres companyies

El Port de Cambrils.
El Port de Cambrils, en una imatge d'arxiu. | Cedida

Un dels principals turoperadors de turistes russos, Natalie Tours, ha anul·lat totes les reserves a Espanya i altres estats degut a una crisi de l'empresa, que ja feia anys que arrossegava problemes. A la Costa Daurada, les cancel·lacions a causa d’aquesta situació estan al voltant de l’u per cent, segons ha informat l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda. El president, Xavier Roig, ha explicat que van conèixer la suspensió de l'activitat per part dels representants de la companyia divendres passat, dia 29 de juny.

Roig ha lamentat la situació de Natalie Tours, «un ‘partner’ nostre de molts anys i de gran prestigi que ha intentat subsistir des del 2014». Segons Roig, la decisió deriva dels problemes de tresoreria de la companyia arran de la devaluació del ruble, la moneda russa, i de la crisi amb Ucraïna. L’associació ha assegurat que els turistes russos que hi havia a la Costa Daurada van poder tornar als seus llocs d’origen sense problemes des del passat dissabte fins aquest dimecres, però segons les seves xifres, la temporada turística no es veurà afectada per aquesta situació. Els hotelers confien a recuperar l'u per cent de clients que representava Natalie Tours amb altres turoperadors i companyies.

Deixar enrere el turisme de sol i platja

En un acte de promoció de la Costa Daurada celebrat aquest mes de maig, Pere Granados, alcalde de Salou, mostrava la intenció del consistori de deixar enrere la idea de Salou com un indret de turisme de sol i platja. «Salou té una gran capacitat de regenerar, consolidar i modernitzar la seva destinació, concloent un model i referent del turisme tant nacional com internacional», explicava l’alcalde salouenc. «Per això, el nostre municipi està treballant en nous projectes, com ara l'especialització de l'esport i la salut, o bé la reconversió i modernització d'espais, fent ús de les noves tecnologies, amb l'objectiu de millorar les experiències dels visitants i que permetin convertir Salou en una destinació per tot l'any». 

L'espai de Cala Morisca ofereix unes vistes privilegiades.
L'espai de Cala Morisca ofereix unes vistes privilegiades. | Oleguer Domènech.

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on