Salou millora la pintura de la zona de vianants de dos carrers

L'avinguda Carles Buïgas i el carrer Josep Carner són els punts on s'han realitzat aquestes tasques
Salou ha fet un treballs de millora de la senyalització de dos carrers per a vianants
Salou ha fet uns treballs de millora de la senyalització de dos carrers per a vianants | CEDIDA

L’Ajuntament de Salou ha realitzat un conjunt d’accions per tal de millorar la senyalització horitzontal de dos carrers del municipi en els quals hi ha un ús exclusiu per a vianants. L’objectiu d’aquests treballs és que quedi evident que els vehicles estan circulant per un espai destinat a les persones.

 

Espais on es millorarà la senyalització

Els dos punts on s’ha efectuat aquestes tasques són a l’avinguda Carles Buïgas i el carrer Josep Carner. En el primer indret, que va des de la rotonda del carrer Murillo fins al carrer Saragossa, s’han tornat a pintar els cercles de color groc  del terra, seguint per segon any amb la prova pilot. 

 

D’altra banda, a l’altre carrer, que des del 2016 està dedicat al pas per a vianants i que uneix la plaça Europa amb el passeig Jaume I, s’ha millorat la senyalització i s’han pintat cercar de color groc i blau al principi del carrer i a la cruïlla amb el carrer major.

 

A més, la regidora de Manteniment de la ciutat, María José Rodríguez, assenyalava que durant els pròxims dies es col·locaran unes jardineres fetes amb bidons, per tal de seguir utilitzant material reutilitzat.

 

Cal recordar que s’han instal·lat senyalitzacions de les zones de pas per a cotxe, per a vianants i per a zones de càrrega i descàrrega. El preu total del conjunt de les accions per millorar els espais per a vianants a tot l’àmbit ha superat els 23.000 euros.

 

Punts grocs per senyalitzar l'ús exclusiu per a vianants
Punts grocs per senyalitzar l'ús exclusiu per a vianants | CEDIDA

 

Participació ciutadana

Aquests canvis van sortir arran de col·laboració ciutadana. Així doncs, es va obrir un procés de participació amb la cooperació dels habitants dels espais, del sector del comerç, de la restauració o l’allotjament turístic de la zona. Per aquest motiu, gràcies a la participació d’unes noranta persones, s’ha arribat a una reforma integral dels diferents punts per a vianants.