El PP de Vila-seca vol instal·lar càmeres de videovigilància al barri de la Formiga i a zones rurals

Consideren que instal·lar-les on ho preveu el govern no serà gaire efectiu

El govern de Vila-seca va anunciar, durant el darrer ple del 25 de maig, la instal·lació de càmeres de videovigilància en dos punts del municipi: a l'entorn del Castell i a la zona del Campus Educatiu i Esportiu. Aquesta inversió té un cost de 140.000 euros —60.000 pel Castell i 80.000 pel Campus— i és una de les actuacions previstes en el paquet d'inversions que Vila-seca tirarà endavant gràcies al romanent de tresoreria de l'exercici anterior, que consta en total d'uns 3,6 milions d'euros.

Una proposta del PP

La instal·lació de càmeres de videovigilància era una de les mesures que el Partit Popular va demanar per tal d'aprovar els pressupostos de 2016. Com explica el portaveu dels populars a Vila-seca, Jordi Camarasa, CiU es va oferir a executar diverses propostes dels populars a canvi del seu suport als pressupostos. Ara bé, com reconeixen fonts de l'Ajuntament, la instal·lació de les càmeres ha anat amb retard i no es va poder fer abans per problemes tecnològics, més concretament perquè la fibra òptica encara no havia arribat al municipi.

No es compleix l'objectiu marcat

Però al darrer ple, en la votació del paquet d'inversions, els populars es van abstenir. Justifiquen que «el govern ha desvirtuat l'acord» i que la instal·lació de càmeres en aquestes zones, més que ser efectiu, només es tracta d'un «rentat de cara» i un «gest cara la galeria». I és que asseguren que en l'acord de 2016 van pactar que s'instal·larien les càmeres, d'acord amb l'opinió de la Policia Local, en les zones on hi hagués més delinqüència. I segons els populars, aquestes zones no són ni el Castell ni el Complex.

Volen càmeres al barri de la Formiga i a les zones rurals

Parlen sobretot del barri de la Formiga, que, segons Camarasa, va patir robatoris en les darreres setmanes i fa mig any també va viure uns episodis similars. El regidor popular reclama a l'alcalde Josep Poblet que ampliï la instal·lació de les càmeres en aquest barri d'habitatges unifamiliars. Els populars també consideren que s'haurien d'instal·lar càmeres de vigilància a les zones rurals del terme.

La voluntat és instal·lar les càmeres de manera dissuassòria —no de manera indiscriminada— i consideren que amb poques que n'hi hagi ja es compleix l'objectiu. Pel que fa a les zones rurals, també demanen parlar amb la Cooperativa per decidir els millors llocs on col·locar-les. Lamenten, però, que tant en les zones rurals com al barri de la Formiga, el govern ha tirat pel dret i que ha instal·lat les càmeres en unes zones que no serveixen per massa cosa.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on