El PP de Salou vol mantenir l'actual distribució del que es recapta per la taxa turística

El director general de Turisme de la Generalitat ha manifestat la seva intenció de reduir el percentatge que es destina a les administracions locals.

El PP de Salou ha presentat una moció que serà debatuda en el ple del 3 de maig, en la qual insten el Govern de la Generalitat de Catalunya a mantenir l'actual sistema de repartiment de la recaptació de la taxa turística. La mesura arriba després que el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, hagi manifestat la seva intenció de reduir el percentatge que es destina a les administracions locals.

A mitges entre els municipis i la Generalitat

El portaveu del grup municipal del PP de Salou, Mario García, ha manifestat que «aquesta taxa grava a tots els nostres turistes i visitants, i de l'import recaptat un 50% se'l queda la Generalitat i el 50% restant ho gestionem nosaltres. Si realment l'objectiu que es persegueix amb aquesta taxa és millorar la nostra oferta turística creiem que el més racional és que no es redueixi l'aportació a les administracions locals dels municipis turístics».

Mario García ha assenyalat que és «totalment inconcebible» que la Generalitat vulgui fer marxa enrere en la modificació de la distribució de la taxa, una mesura que es va aconseguir com a conseqüència d'una esmena de la llei d'acompanyament dels pressupostos 2017, que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya i que va suposar un augment del 30% al 50% de la recaptació pels ajuntaments.

Una mesura d'interès municipal

El portaveu popular ha recordat que en el Ple de l'Ajuntament de Salou celebrat al mes d'abril del 2016 ja es va aprovar una moció presentada pel PP que reclamava aquest increment en el percentatge de recaptació de la taxa turística. «Esperem comptar amb el suport de tots i cadascun dels grups municipals que conformen el nostre Ajuntament perquè aquesta moció sigui aprovada. El contrari seria anar en contra dels interessos del nostre municipi», creu García.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on