Múltiples activitats per fer passar la calor al sud de la Costa Daurada

Empreses, clubs nàutics i ajuntaments ofereixen un ampli ventall d'activitats aquàtiques o en zones esportives a peu de platja

Cambrils és un dels municipis on s'hi pot practicar windsurf.
Cambrils és un dels municipis on s'hi pot practicar windsurf. | losloroswatersports.com

L'estiu és una temporada propícia per fer esport. Generalment es té més temps lliure i això vol dir més temps per fer de tot. I a qui li agrada l'esport té més disponibilitat per practicar-lo. Les dinàmiques, però, són diferents a les de l'hivern perquè el clima és radicalment diferent. Els horaris varien per tal d'evitar les hores més fortes de sol, es pot anar molt més tard perquè la llum s'allarga fins a una hora molt tardana i fa molta calor. Això vol dir que s'ha d'anar amb més cura per no deshidratar-se, que els pavellons s'eviten en la mesura del possible i que si podem tenir una platja o una piscina a prop, millor que millor —ja sigui practicant-hi l'esport en qüestió o remullant-nos-hi per combatre la suor—.

Activitats aquàtiques

El primer que ens ve al cap quan parlem d'esports d'estiu són aquells que es practiquen a l'aigua. Per tota la Costa Daurada es poden dur a terme diverses activitats relacionades amb el mar de la mà dels Clubs Nàutics de la zona i de múltiples empreses establertes al territori. D'entre tota aquesta varietat d'activitats, es pot navegar amb vela lleugera, catamarà o creuer; practicar windsurf, pàdel surf, surf, caiac, esquí nàutic o fer submarinisme. Això sense oblidar els tradicionals cursos de natació o aiguagim que tenen lloc per a tot el territori.

Cambrils

Activitats dirigides

Tenint en compte aquests condicionants climatològics, trobarem pocs llocs més idonis que els municipis amb platja per a fer-hi esport. A Cambrils s'organitzen diverses activitats dirigides per a totes les edats. A la platja del Regueral, del 21 de juny al 2 de setembre, s'hi poden practicar múltiples esports: vòlei platja, tennis platja, futbol platja, indiaka (una espècie de voleibol amb una pilota similar a un volant de bàdminton) o korfbol (amb similituds al bàsquet però mixte i amb menys contacte), entre d'altres. L'ús de les instal·lacions i el material és gratuït i està obert a totes les edats. Això sí, els monitors de la zona distribueixen el temps d'ocupació dels espais i cal identificar-se amb el DNI per fer ús del material. 

L'horari de l'espai és de dilluns a divendres, de nou del matí a dotze del migdia i de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre. Els dissabtes, de del del matí a una del migdia i de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre. I diumenge, de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre. A més, en aquesta zona esportiva s'hi duen a terme campionats de vòlei platja, futbol platja i pàdel.

Aigües obertes

El Cambrils Club Natació organitza entrenaments en aigües obertes a la platja del Cavet. Es tracta d'entrenaments de natació adreçats a adults. Hi ha diferents grups, segons nivell. Això sí, cal saber nedar amb un mínim de solvència. Aquesta activitat va començar al juny i tindrà lloc fins al setembre Els entrenaments al mar del grup avançat tenen lloc tres dies a la setmana a les set de la tarda.

Activitats per a la gent gran

Però a Cambrils tampoc s'obliden de la gent gran. I és que a la mateixa zona esportiva del Regueral, s'hi ofereixen activitats físiques dirigides a la gent gran. Es tracta sobretot de sessions dirigides per monitors especialitzats on els participants hi practiquen activitats per tal de divertir-se però també per cuidar-se i prevenir possibles malalties. Per aquest motiu, s'incideix especialment en les funcions respiratòries, cardiovasculars i articulars. Aquestes activitats són gratuïtes i tenen lloc als matins de dilluns a divendres, tot i que abans s'han de concertar a Cambrils Esport.

Tornejos i diades esportives

I més enllà de poder-hi practicar totes aquestes disciplines, a Cambrils també s'hi organitzen diversos tornejos esportius i diades d'aquestes disciplines. En les darreres setmanes ja se n'han celebrat d'handbol platja, unes regates populars i el Fitness Cambrils. El 15 de juliol se celebrarà a la Platja del Regueral la Milla Marina (2.000 metres) i la Doble Milla Marina (4.000 metres). Aquestes travessies, que tindran lloc durant tot el matí, s'emmarquen dintre de la quarta Copa d'Espanya d'aigües obertes. El 29 de juliol se celebrarà la Copa Tarragona de Bike Trial, que tindrà l'inici al Passeig de les Palmeres a les nou del matí.

Ja entrats al mes de setembre, el dia 2 se celebrarà la Regata Llaguts Cambrils, que començarà a les nou del matí al Passeig de les Palmeres. I al cap d'una setmana, el dia 9, se celebrarà la Regata Popular del Llagut, amb mateix horari i seu. El dia 8, de deu del matí a dues del migdia, el Passeig de les Palmeres de Cambrils acollirà per primera la Pedals Non Stop, un certamen benèfic —es destinaran els beneficis a la investigació del càncer infantil— on unes 350 persones pedalaran sense parar durant quatre hores. Durant aquell cap de setmana, a més, es disputarà la final del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja a la Platja del Regueral.

Salou

Joves jugant a vòlei platja a Salou.
Joves jugant a vòlei platja a Salou. | Cedida.

 

Zona esportiva a la platja

A Salou també s'ha organitzat una zona esportiva a la platja. En aquest cas, està ubicada a la Platja de Llevant —davant del monument de Jaume I— i s'hi poden practicar tot d'esports —i també jocs—, com ara vòlei platja, tennis taula, pales i korfball. El servei està actiu tots els mesos de juliol i agost, de deu del matí a vuit del vespre. També es disposa d'una pista poliesportiva per a futbol sala, pista de bàsquet, una zona de fitness i cardiovascular amb monitors, classes dirigides d'aeròbic i manteniment —diàries i gratuïtes—. A més a més, s'organitzen competicions de vòlei platja, futbol i bàsquet.

Una classe dirigida a la zona esportiva a la platja de Salou.
Una classe dirigida a la zona esportiva a la platja de Salou. | Cedida.

 

Classes dirigides

Paral·lelament, a la zona esportiva de platja també s'ofereixen diverses disciplines esportives. De dilluns a dissabte, d'un quart d'onze a onze del matí, es fan classes de gimnàstica. Als mateixos dies, però d'un quart de dotze a dotze, es fan classes d'aeròbic. També d'un quart de dotze a dotze, però en aquest cas només als diumenges, es pot practicar la dansa del ventre. I dimarts, dijous, dissabte i diumenge, de cinc a sis de la tarda hi ha classes de zumba.

Aigües obertes

Paral·lelament, des del Club de Natació de Salou s'oferenixen cursos de natació en aigües obertes, tal i com es fa a Cambrils.

Imatge de l'exercici de ioga.
Imatge de l'exercici de ioga. | Vila-secaDiari

 

Vila-seca

Club Esportiu La Pineda

A Vila-seca també s'organitzen activitats durant els mesos d'estiu. En aquest cas s'organitzen durant juliol i agost al Club Esportiu La Pineda. Aquest espai està situat al final del Passeig Marítim, més concretament a la zona de Porta de Mar. Cada dia, de nou del matí fins a la una del migdia i de dos quarts de sis a dos quarts de vuit de la tarda, s'hi poden practicar tot tipus d'activitats dirigides i es pot utilitzar material en préstec de manera gratuïta. A més a més, s'hi pot jugar a vòlei platja, futbol platja o tennis platja, entre altres esports.

Classes dirigides

Paral·lelament, a part del Club Esportiu, tot i que al mateix lloc, s'ofereixen diverses classes dirigides, també gratuïtes. Cada dilluns, a partir d'un quart d'onze del matí, s'ofereixen classes de zumba. Els dimarts i dijous es pot practicar ioga a partir de les nou del matí. Cada dimecres es pot fer bodycombat a partir d'un quart d'onze i els divendres, a la mateixa hora, hi ha una classe de bodybalance. Enguany, el Passeig Pau Casals de la Pineda acollirà un Campionat de Bàsquet 3x3 el proper 28 de juliol.

Grup de joves davant de les noves instal·lacions a la platja de la Pineda
Grup de joves davant de les noves instal·lacions a la platja de la Pineda | Cedida

 

Street Workout

Vila-seca va instal·lar l'any passat un nou equipament esportiu a la zona esportiva de la Pineda, on tots aquells qui ho vulguin podran practicar street workout. Aquesta disciplina consisteix en practicar esport al carrer i serveix per treballar la musculació, la potència i l'esforç, de manera que s'aconsegueixen resultats en força física, agilitat i flexibilitat. L'equipament de Vila-seca consta de dues barres paral·leles en forma d'U, quatre barres dominades i dotze posts verticals. El 22 de juliol, se celebrarà la 31a Travessia nedant a la Platja de la Pineda.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on