Desmantellen una xarxa de prostitució clandestina a Cambrils

La Policia Nacional i la Policia Local de Cambrils van realitzar una operació conjunta
La Policia Nacional i la Policia Local de Cambrils van realitzar una operació conjunta | Cedida

Una xarxa de prostitució clandestina que operava a Cambrils va caure la setmana passada. La Policia Local de Cambrils i la Policia Espanyola feia mesos que disposaven d'una informació que deia que en un local de pública concurrència i una casa adossada de la zona de ponent del municipi —al Cambrils Mediterrani— s'hi duien a terme activitats de prostitució sense llicència, de forma clandestina.

Mesos de seguiment

Després de mesos de seguiment i de destapar que efectivament es duien a terme activitats il·lícites, dimecres passat, dia 20 de juny al vespre-nit —de vuit del vespre a un quart de dotze de la nit—, agents dels dos cossos van entrar al local i al domicili particular, on van realitzar els escorcolls pertinents. L'actuació estava planificada i els agents disposaven d'una ordre judicial.

Durant el registre es va trobar documentació, diners en efectiu i telèfons mòbils
Durant el registre es va trobar documentació, diners en efectiu i telèfons mòbils | Cedida

 

Cinc persones detingudes

Els policies van intervenir diners en efectiu, diversos aparells de telefonia mòbil, aparells informàtics i múltiple documentació per a analitzar. L'actuació va acabar amb cinc persones detingudes per un presumpte delicte de prostitució il·legal (tracta de blanques), blanqueig de capital i organització criminal. En un primer moment es va procedir a la detenció de dues dones de nacionalitat espanyola i una de nacionalitat colombiana, les quals regentaven en local i s'encarregaven de rebre als clients, de cobrar, realitzar els quadrants de les treballadores i d'altres qüestions derivades de la vigilància. Posteriorment, es va procedir a la detenció, en un pis utilitzat per l'organització, de dos gestors, un home de nacionalitat francesa i una dona romanesa.

Així doncs, les cinc persones detingudes com presumptes autores de delictes relatius a la prostitució, blanqueig de capitals i organització criminal, van passar a disposició judicial el 22 de juny. Posteriorment, van quedar en llibertat amb càrrecs i amb l'obligació de presentar-se als jutjats de forma periòdica cada 15 dies.

L'operació ha estat desenvolupada conjuntament per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fonteres de la Comissaria Provincial de Tarragona i de Reus, a més de la col·laboració d'agents de la Policia Local de Cambrils.

Captació de les víctimes

La captació de les treballadores es feien de diverses formes, tant en revistes de paper com a través d'internet, concretament en pàgines web les quals dominaven ells mateixos per poder-les dirigir com volguessin i, així, poder enganyar a les víctimes. En aquest sentit, es captaven a les treballadores als seus països d'origen amb falses promeses de treballs d'hostaleria i a la seva arribada observaven com el sou era gairebé simbòlic.

Així doncs, durant l'entrada de la policia a l'adossat de Cambrils es van trobar a set dones, les quals estaven explotades sexualment. Tres d'elles amb nacionalitat colombiana, una d'origen moldau, dues d'elles d'origen rus i una amb nacionalitat espanyola d'origen colombià.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on