Ciutadans de Vila-seca proposa habilitar un espai de platja per a gossos a La Pineda

La iniciativa es presentarà divendres, al ple ordinari de juny

El Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Vila-seca presentarà al ple ordinari de juny una iniciativa per habilitar un espai caní a la platja de la Pineda. El portaveu municipal de Ciutadans, Juan Antonio Ramírez, ha explicat que «Vila-seca compta amb un nombrós cens caní i una platja de més de tres quilòmetres», motius pels quals ha proposat «destinar un espai per gaudir de les nostres mascotes a la platja».

Hi ha platges canines a diversos municipis de la demarcació

El portaveu municipal de Ciutadans ha argumentat també que la iniciativa beneficiarà tant a veïns com a turistes, ja que «la situació geogràfica de la platja i el clima privilegiat fan de la Pineda una destinació escollida tant per turistes internacionals per estiuejar com per veïns de municipis propers per passejar». Per això, des de la formació taronja s'instarà al Consistori a «elaborar un estudi per a l'acotació d'un espai a la platja i dotar-lo amb els serveis essencials perquè veïns, visitants i turistes puguin gaudir d'un bany caní» com es fa actualment en «platges del nostre entorn com Alcanar, Cambrils, Deltebre o l'Ametlla de Mar».

En aquest enllaç, es pot descobrir en quines platges de la demarcació es permet l'entrada a gossos. En els darrers anys, aquest tipus de platges estan proliferant molt. De fet, cada cop més, està augmentat la sensibilitat vers els gossos i s'està facilitant que tant ells com els seus propietaris puguin gaudir conjuntament de les activitats més habituals i quotidianes. I fins i tot els propis propietaris busquen quins municipis tenen platja canina i s'hi desplacen expressament, de manera que s'acaba establint un tipus de turisme nou.

Servei de ràdio per a emergències

Finalment, Juan Antonio Ramírez ha informat també de la presentació d'una altra iniciativa per tal de millorar els serveis de platja al municipi. En aquest cas, des de Ciutadans proposen «implantar i engegar una xarxa de ràdio d'ús privat en les guinguetes i locals d'hostaleria que comuniqui amb la Creu Roja i la Policia Local de la Pineda per agilitar la comunicació en cas d'urgència o accident».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on